Reportaj la sediul ACL: calmul lui Iohannis şi pantalonii lui Petrache

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cea mai anostă campanie electorală din ultimii 25 de ani, seara anunţării rezultatelor a fost în aceeaşi notă. N-am mai avut parte nici măcar de imaginea clasică în care candidaţii privesc nerăbdători spre televizoare pentru a-şi afla procentele. Nu le-am mai putut observa reacţiile, pentru că au preferat să se ascundă în birouri.

La sediul Alianţei Creştin Liberale (ACL), mulţimea de ziarişti mobilizată încă de la orele prânzului a fost nevoită să-şi facă de lucru cu intervenţiile energice ale liberalei Alina Gorghiu, care a cerut demisii (de la prefectul Capitalei până la ministrul de Externe), a acuzat ilegalităţi şi, bineînţeles, a făcut apel la Constituţie.

Plictisite, reporteriţele de televiziune se văitau una către alta că şefii le-au impus un "dress code" care sfidează limitele absurdului: “Fără culori care ar putea fi interpretate. De parcă lumea votează după cum ne îmbrăcăm noi,nu după cum o taie capul. E o tristeţe pe TV, numai în alb şi negru s-a intrat în live-uri!”.

Un fotograf zelos a încercat să facă spectacol, aşezându-se pe burtă în timpul unei alte intervenţii a Alinei Gorghiu şi trăgând cadre de jos în sus. Imediat la pus la punct liberala: “Să ştiţi că nu e frumos ce faceţi! Pozaţi o femeie de jos în timp ce e îmbrăcată în fustă. Vă rog să le ştergeţi imediat!”. Fotograful a lăsat capul în piept şi a început să umble la butoanele aparatului. Trebuie precizat că fusta era foarte lungă. Mare plicitiseală la aceste alegeri!

Urale în birouri

Klaus Iohannis a apărut la sediu după ora şapte. Două ceasuri s-au luptat cameramanii să apuce o poziţie cât mai bună pentru a-i surprinde intrarea. Dar n-a prea fost nimic de surprins, doar o maşină intrând pe o poartă şi avansând în parcare. S-a alergat către ea şi s-a ajuns la timp, tocmai când neamţul cobora de pe bancheta din spate. A fost filmat în timp ce se dădea jos şi apoi intra pe o uşă. N-a vrut să declare nimic.

Când s-a apropiat ora nouă, ora aflării rezultatelor estimate, Alina Gorghiu a anunţat că Iohannis va veni în faţa presei după consumarea acestui moment. Trăite cândva în faţa camerelor de luat vederi, poate şi în semn de respect pentru alegătorii care ar vrea să privească, rezultatele se digeră mai nou în birouri ferite. La ora nouă, din aceste birouri s-au auzit urale de bucurie, deşi exit-pollurile îl anunţau pe Iohannis cu opt-nouă procente în spatele lui Ponta.

Liderii ACL au venit apoi în faţa presei, flancându-l pe Klaus Iohannis. Marian Petrache, secretarul general al PNL, ar fi trebuit să fie pata de culoare a acestei descinderi, întrucât venise la sediu îmbrăcat cu pantaloni de culoare portocalie şi o cămaşă pestriţă. Din păcate, acesta a apărut până la urmă îmbrăcat în costum de haine. Conform unor surse interne, Petrache a fost somat de colegi să-şi schimbe urgent pantalonii. 

Aşezat la pupitru, Klaus Iohannis şi-a consultat notiţele şi a proclamat, cu voce domoală, că rezultatele sunt bune şi că românii doresc o schimbare. “Este clar că românii au de ales în turul al doilea între două variante: România lucrului bine făcut şi România lucrului prost făcut”, a declarat, încet, Klaus Iohannis. Apoi a spus bună seara şi a plecat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite