Remus Cernea candidează ca independent la prezidenţiale. Deputatul va înfiinţa partidul MONA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Cernea FOTO Arhiva Adevărul
Remus Cernea FOTO Arhiva Adevărul

Parlamentarul Remus Cernea a anunţat, vineri, la Constanţa, că intenţionează să candideze la prezidenţialele din toamnă. Totodată, Cernea a anunţat înfiinţarea unui nou partid care se va numi Mişcarea pentru Oameni, Natură şi Animale – MONA. La conferinţa de presă a participat şi prinţesa Briana Carajea.

„Deşi voi candida ca independent, campania va fi una de echipă. De aceea, vă anunţ că va fi creat partidul Mişcarea pentru Oameni, Natură şi Animale – MONA“, a declarat Cernea.

Însă pentru a putea intra în cursa prezidenţială sunt necesare 200.000 de semnături care să-i susţină candidatura. „Nu va fi uşor să strâng cele 200.000 de semnături. Avem circa 3 luni la dispoziţia pentru strângerea acestor semnături şi sper să reuşim. Primii care au semnat au fost chiar jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă de la Constanţa“, a declarat pentru „adevarul.ro“ Cernea.

În ceea ce priveşte noul partid, MONA, Cernea ne-a declarat că a fost înfiinţat în perspectiva alegerilor din 2016. „Anul trecut, în noiembrie, am demisionat din partidul Verzilor pentru că nu vedeam potenţial de creştere. Pentru a înfiinţa Partidul MONA sunt necesare 25.000 de semnături, însă este timp pentru a le aduna“, a mai spus Cernea. 

Remus Cernea este cel de-al doilea candidat, după MRU, care a anunţat oficial că va intră în cursa pentru Cotroceni. Deputatul nu se află însă la prima experienţă de acest fel. În 2009, Cernea a candidat pe listele Partidului Verde, însă nu a reuşit decât un scor sub 1%, care nu i-a permis să intre în turul al doilea. 

Citeşte şi:

MRU: De azi sunt în campanie pentru prezidenţiale. Un tandem cu Cristian Diaconescu sună bine

Preşedintele Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a lansat astăzi în campania pentru prezidenţiale, deşi aceasta nu a început în mod legal, şi spune că un tandem cu fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu „sună bine“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite