Relu Fenechiu, în cărţi pentru a deveni chestor în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare, în primă instanţă,  în „Dosarul Transformatorul“, are mari şanse să fie votat, mâine, noul chestor al Parlamentului din partea PNL. Fenechiu urmează să-l înlocuiască pe Dan Motreanu.

Surse din interiorul PNL au arătat că fostul ministru cu probleme penale va fi susţinut de USL pentru a ocupa postul de chestor al Camerei Deputaţilor, loc ce le revine liberalilor. Actualul chestor PNL al Camerei, Dan Motreanu, a confirmat pentru „Adevărul“ că funcţia de chestor din Biroul Permanent (BP) al Camerei Deputaţilor, care le revine liberalilor şi pe care a ocupat-o până în prezent, va fi vacantă. Aceasta deoarece Motreanu va fi propus pentru funcţia de vicepreşedinte în cadrul BP, în locul deputatului PDL Eduard Hellvig care va pleca la Parlamentul European, în calitate de eurodeputat pe unul din cele două locuri vacante ale liberalilor, după demisiile lui Cristian Buşoi şi Ramona Mănescu.

Aceleaşi surse au mai arătat că Fenechiu încă nu este hotărât dacă să accepte sau nu, liberalii având ca variantă de rezervă un alt nume: deputatul Ionel Pălar.

Potrivit regulamentului, la începutul fiecărei sesiuni legislative componenţa Biroului Permanent, cu excepţia funcţiei de preşedinte, se schimbă. Articolul 24 din regulamentul Camerei Deputaţilor spune că: „Vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii Camerei Deputaţilor sunt aleşi la începutul fiecărei sesiuni ordinare, la propunerea grupurilor parlamentare cărora le-au fost repartizate locurile respective, în conformitate cu prevederile“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite