Realitatea Tv şi-a reluat transmisia la Chişinău, chiar în ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale
0Postul de ştiri Realitatea Tv şi-a reluat transmisia, 24 de ore din 24, în Republica Moldova, chiar în ziua în care, peste Prut, au loc alegeri prezidenţiale.
Reluarea transmisiei Realitatea Tv la Chişinău este de maximă importanţă pentru spaţiul mediatic de acolo, într-o ţară în care cenzura sau autocenzura unor trusturi blochează ştirile cu impact semnificativ pentru euroasiatism, pentru euroatlantism, pentru unionism, în beneficiul unor profitori ai regimului de la Chişinău, care evident, în marea lor majoritate, sunt în general anti-unionişti, pentru că unionismul, în opinia lor, le-ar reteza posibilităţile, sau cred dânşii că le-ar reteza posibilităţile de a mai fi atât importanţi(...)", a spus Cozmin Guşă, la Realitatea Tv.
"Unionismul nu este aducător de voturi, la modul direct, pentru că este un proiect complex pentru care trebuie să pui în spate calcule, resurse, să aduci fonduri de investiţii din toată lumea care să încurajeze nişte asocieri România- Moldova, pentru că este foarte greu, pentru că ei sunt foarte nepricepuţi la a face proiecte politice de anvergură, dovadă este proiectul politic România, eşuat astăzi. Ei nu sunt în stare să facă un proiect pentru România, cum să fie în stare să facă un proiect pentru Chişinău? Pe de altă parte, ei merg în complicitate cu cei de la Chişinău, fie că vorbim de partide politice, fie că vorbim de servicii secrete româneşti, SRI îi are pe ai săi, SIE îi are pe ai săi. Şi atunci nu avem cum să avem o uniune de strategie, iar la Chişinău trebuie să recunoaştem, mulţi au învăţat abecedarul în limba rusă", a apreciat Guşă la postul citat.
Referindu-se la faptul că subiectul Transnistria a fost absent din dezbaterea electorală, Guşă a opinat că "rusofilii care emit pentru rusofoni nu doresc să deranjeze deloc apele in Transnistria. Unii nici nu au voie, pentru că au butoanele la Moscova şi nu îndrăznesc să vorbească nimic despre Transnistria. Celorlalţi, care, să spunem aşa, ar fi europenişti, nu le-a fost la îndemână să vorbească despre un conflict îngheţat unde nimeni în afară de Rusia nu are astăzi influenţă". "Este un conflict îngheţat de Rusia, tot ei îl vor dezgheţa când le va conveni sau când vor ajunge la o negociere bună", a mai afirmat Guşă.