Reacţii politice în cazul Nichita: „Poliţie politică“, „Prostie şi ticăloşie“, „Să lase oraşul să respire“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul din umbră al PNL, Cătălin Predoiu, filialele PNL şi PMP Iaşi, dar şi europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, i-au cerut lui Gheorghe Nichita să plece din politică înainte de alegerile locale din primăvara anului viitor.

Primul care a reacţionat în cazul Gheorghe Nichita a fost liderul PNL, Cătălin Predoiu. „Practicile primarului Iaşiului demonstrează că liderii PSD: 1) folosesc administraţia şi bunurile statului în interes personal şi 2) fac poliţie politică“, susţine Cătălin Predoiu, potrivit unei postări de pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp a reacţionat şi europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, aflat de multă vreme în conflict cu Nichita. „Chiar dacă nu este vorba de hoţie în dosarul lui Gheorghe Nichita, ci doar de prostie şi ticăloşie, este evident că trebuie să-şi dea demisia din toate funcţiile politice pe care le deţine. PSD Iaşi poate câştiga alegerile locale şi parlamentare fără acesta. Ba mai mult, cred că le mai poate câştiga doar dacă Nichita dispare total din peisajul politic ieşean. În ceea ce priveşte titlul auto-asumat de lider naţional al acestui partid, PSD a fost etichetat în multe feluri, dar niciodată că fiind un partid de proşti. Prin urmare, prezenţa acestuia în forurile naţionale de conducere ar fi o pată urâtă pe obrazul tuturor celor care susţin acest partid“, a reacţionat Ivan pe facebook.

„Un întreg sistem mafiot“
Preşedintele PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat, duminică, după şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al liberalilor, că Gheorghe Nichita ar trebui să îşi dea demisia din funcţia de primar. "Facem apel să-şi dea demisia din funcţia de primar. Să nu expună oraşul la încă un an şi trei luni de chin şi să-l lase să respire. I se cere să facă singurul gest de onoare rămas, alături de toţi cei care au făcut parte din sistemul mafiot pe care l-a condus. Problema nu este Nichita doar, ci un întreg sistem mafiot", a declarat Cristian Adomniţei.

Preşedintele CJ Iaşi mai spune că Poliţia Locală, pe care primarul Iaşiului ar fi folosit-o pentru a urmări o persoană din oraş, nu este firma sa privată şi că se dovedeşte că "întreg Iaşiul a fost sechestrat de sistemul mafiot patronat de Nichita".

"Acum vedem sistemul mafiot creat de PSD şi de Nichita în Iaşi. Au folosit instituţii de forţă, precum Poliţia Locală, şi au recurs la acţiuni de şantaj şi intimidare, implicând şi clanuri interlope. Aflăm acum despre colaborarea primarului Nichita cu clanul Corduneanu. Fiecare zi din mandatul său este un chin pentru Iaşi. Să nu mai expună Iaşiul la acest chin şi să-şi dea demisia, împreună cu cei care au făcut parte din acest sistem mafiot. Să plece toţi, problema nu e doar Nichita", a spus Adomniţei.

La rândul său, preşedintele PMP Iaşi, deputatul Petru Movilă, a declarat, duminică, că este vorba de un scandal fără precedent în politica românească. "Un edil foloseşte instituţiile statului şi sunt elemente că ar fi implicat şi grupuri infracţionale pentru a spiona un cetăţean liber al României. Este important ca Nichita să-şi dea demisia. Orice zi în care va mai conduce Primăria este în defavoarea Iaşiului. Gheorghe Nichita nu mai poate fi primar", a afirmat deputatul PMP Petru Movilă.

Pe premierul Ponta, şeful lui Nichita pe linie de partid, faptele lui Nichita l-au amuzat. Liderul PSD a fost întrebat, în emsisiunea Lumini şi umbre, difuzată aseară de postul B1TV, dacă rezoluţia PSD, care prevede sancţionarea social-democraţilor certaţi cu legea, se va aplica şi în cazul Nichita. "Cu siguranţă, Rezoluţia se aplică la absolut oricine. Se pune doar problema, în general, dacă şi pentru ce fapte arestăm preventiv oamenii. Eu nu ştiu despre ce e vorba în dosar, dar, după spionarea unei iubite, nu ştiam că pentru asta eşti arestat preventiv. Ca să nu spionezi o altă iubită sau de ce ?", a declarat Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite