Reacţie din „fieful“ lui Dragnea pe tema librăriilor: Este o ruşine faptul că politicienii care au condus judeţul nu înţeleg ce este o librărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Murar, candidat al PNL Teleorman pentru Camera Deputaţilor. FOTO ziarulteleormanul.ro
Mihai Murar, candidat al PNL Teleorman pentru Camera Deputaţilor. FOTO ziarulteleormanul.ro

Liberalul Mihai Murar, candidat al PNL pentru Camera Deputaţilor, vine cu detalii suplimentare despre tema librăriior din Teleorman şi critică PSD-ul, în frunte cu Liviu Dragnea, pentru modul cum au încercat să ascundă faptul că acest judeţ nu există „o librărie în adevăratul sens al cuvântului“

„Este o ruşine faptul că politicienii care au condus judeţul nu înţeleg ce este o librărie. Probabil nu înţeleg din ignoranţă sau, mai grav, din rea-voinţă. Aşa zisele „librării“ din judeţ sunt numite locuri unde se vând cărţi sau firme autorizate pentru comerţul de cărţi. Tema e redusă la partea de vânzare, la bani. Atât înţeleg din cultură unii politicienii din Teleorman. E regretabil!S-a vorbit de „teleormănizarea“ ţării. Unii concetăţeni s-au supărat, alţii au înţeles ironia. Da, nu e un judeţ de inculţi! Însă problemele pe care le are judeţul au dus la stigmatizarea Teleormanului per ansamblu“, explică candidatul PNL Teleorman pentru Camera Deputaţilor, Mihai Murar. 

Fost profesor de istorie şi director de şcoală, Murar subliniază că judeţul Teleorman se confruntă cu numeroase probleme. „Nu avem librării în adevăratul sens al cuvântului, suntem pe penultimul loc în ceea ce priveşte răspândirea internetului şi avem cele mai mici salarii din ţară. E o realitate, iar unora din Parlament şi din administraţia care a condus judeţul ar trebui să le fie ruşine, să lase capul în pământ“, completează liberalul. 

Mai mult, Mihai Murar le solicită contracandiaţilor să nu mai ocolească problemele din judeţ şi să prezinte o altă faţă a realităţii locale. „Recunoaşterea unei probleme e un prim pas în rezolvarea ei. Cei care neagă realitatea să nu mai continue cu minciunile! Ştim, se va intra în campanie şi pe 11 decembrie vor fi alegeri. Încep promisiunile. Însă, înainte de a face pe politicienii, cred că mai bine unii ar da dovadă de curaj şi ar arăta că sunt oameni cu bun-simţ“, e concluzia liebralului. 

Varianta PSD în ceea ce priveşte librăriile

Subiectul librăriilor a fost abordat de Liviu Dragnea la depunerea candidaturilor PSD pentru Parlament.„Vreau să spun că nu este adevărat că în Teleorman nu sunt locuri unde se vând cărţi. Sunt peste 200 şi ceva de locuri unde se vând cărţi. Poate nu au codul CAED aşa cum trebuia cineva să găsească sau poate trebuia să se dea o hotărâre de Consiliu Judeţean să fie obligaţi să cumpere anumite cărţi, ca să nu mai fie unii supăraţi. Nu mai discut despre oamenii de cultură pe care i-a produs acest judeţ, ci despre nivelul de cultură de aici. Le urez celor care au făcut asemenea afirmaţii să vină să cunoască întâi judeţul, înainte să arunce cu noroi”, a spus Dragnea.

Afirmaţia acestuia venea după, anterior, fostul prefect Carmen Daniela Dan a vorbit de sute de locuri de unde pot fi cumpărate cărţi, precizare făcută după ce poliţistul Marian Godină a declarat că în Teleorman nu există nicio librărie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite