Cum minte Dragnea în scandalul librăriilor: „În Teleorman sunt peste 200 şi ceva de locuri unde se vând cărţi“. Care este, de fapt, adevărul

0
0

Liviu Dragnea, preşedintele PSD Teleorman, deputat de Teleorman şi candidat pentru încă un mandat în judeţul său de origine s-a arătat deranjat de scandalul librăriilor din Teleorman. Cu prilejul depunerii candidaturilor PSD, Dragnea a încercat să dezmintă informaţia potrivit căreia în judeţul său n-ar exista librării.

Teleormanul a ajuns în atenţia întregii ţări, după ce poliţistul Marian Godină a descoperit şi a anunţat pe Facebook că în judeţul lui Dragnea nu există librării. Preşedintele PSD Teleorman a ţinut să ia apărarea judeţului de baştină, încercând să dezmintă informaţia poliţistului Godină. 

Subiectul a fost abordat de Liviu Dragnea cu ocazia depunerii candidaturilor PSD pentru alegerile parlamentare din decembrie, eveniment desfăşurat joi la Alexandria.

”Vreau să spun că nu este adevărat că în Teleorman nu sunt locuri unde se vând cărţi. Sunt peste 200 şi ceva de locuri unde se vând cărţi. Poate nu au codul CAED aşa cum trebuia cineva să găsească sau poate trebuia să se dea o hotărâre de Consiliu Judeţean să fie obligaţi să cumpere anumite cărţi, ca să nu mai fie unii supăraţi. Nu mai discut despre oamenii de cultură pe care i-a produs acest judeţ, ci despre nivelul de cultură de aici. Le urez celor care au făcut asemenea afirmaţii să vină să cunoască întâi judeţul, înainte să arunce cu noroi”, a spus Dragnea.

Cifra prezentată de Dragnea ca reprezentând numărul locurilor unde se vând cărţi în judeţ a fost preluată de la fostul prefect de Teleorman, Carmen Daniela Dan, actualmente candidat PSD pentru Senat, cea care i-a dat replica lui Marian Godină, tot pe Facebook, după declanşarea scandalului.

Teleormanul nu este un judeţ de inculţi şi agramaţi Dacă un teleormănean caută o carte în judeţul lui are toate şansele să o şi găsească! Conform datelor oficiale de la Registrul Comerţului, nu mai puţin de 255 de firme din Teleorman au autorizat comerţul cu cărţi. La nivelul oraselor si municipiilor avem: Alexandria - 49, Turnu Măgurele - 1, Roşiori de Vede - 23,Zimnicea - 4,Videle - 16” a scris prefectul de Teleorman, pe Facebook postând şi câteva fotografii cu locurile unde se vând cărţi în Teleorman.

Scandal pe Facebook cu fostul prefect de Teleorman

Replica fostului prefect de Teleorman a generat o nouă replică a poliţistului Marian Godină care preluând postarea candidatului PSD a declanşat un adevărat război al comentariilor negative de la utilizatori Facebook din toată ţara la adresa prefectului şi la adresa locuitorilor judeţului.

Sute de mesaje negative despre imaginea Teleormanului şi a  prefectului judeţului au apărut pe pagina Danielei Carmen Dan. ”Doamna Prefect, sau ce functie mai ai: Dacă pozele astea vor să reprezinte librarii, dacă pentru d-voastră, asta înseamna o librarie (poze cu integrame), trebuie sa trag doar o concluzie: sunteti ori proasta, ori faceti pe proasta. Va rog nu ne insultati inteligenta, aici nu aveti de-a face cu votantii lui Dragnea”.” Este trist, mai bine nu posta nimic doamna prefect. Chiar in halul ala sa nu stii diferenta intre o librarie si un chiosc? si mai si candideaza parca la Senat! Doamne fereste asa persoane sa ne reprezinte”

image

Războiul comentariilor negative a culminat cu raportarea şi închiderea paginii de Facebook a fostului prefect de Teleorman. Chiar şi după redeschiderea paginii, comentariile pe tema librăriilor au continuat să curgă

”Tanti prefecta, ai de grija cu noi, ca noi astia de am mai citit niste carti la viata noastra, si stim cum macar arata cartile, plus care este diferenta dintre ele si alte fel de feluri de tiparituri, sau am mai vizitat niste librarii, si avem idee macar cum miroase inauntru acolo unde sunt multe teancuri de carti proaspat tiparite, nu suntem tot aia de la sedinta de partid si sa dam din cap, sa va aprobam si sa aplaudam frenetic. Avem prostul obicei, noi astia, de ripostam! Adica, sa va traduc, întoarcem vorba si nu ne lasam usor prostiti. Cred ca eu singurica am paginat si dat la tipar mai multe carti, reviste, rebusuri, ziare, caiete, foi, foite si fituici decat mi-araţi matale acoloş. Aşa că, lasă-ne, lasă-ne...

Dragnea prezintă cifre eronate

”Sunt peste 200 şi ceva de locuri unde se vând cărţi” a declarat Dragnea la depunerea candidaturilor PSD, încercând să spele ruşinea judeţului său. În realitate, cifra reprezintă numărul firmelor care au  autorizată vânzarea de carte, nu numărul locurilor unde se vând cărţi.

În reşedinţa de judeţ Alexandria, ultima librărie aparţinând unui lanţ recunoscut de librării s-a închis în 2011. Cărţi se mai găsesc în reşedinţa judeţului Teleorman la chioşcurile de ziare şi în papetării.

Există două firme în Alexandria care au la intrare scrisă denumirea ”Librărie”, însă nu sunt locuri unde se vând exclusiv cărţi. Atât la Librăria ”Gabri Ella”, cât şi la Librăria Moromeţilor, se vând în principal produse de papetărie, jucării sau haine pentru copii. ” Există vânzare de carte într-un magazin în care se vând produse de papetărie şi haine. Am inclus şi vânzarea de carte în urmă cu un an. Deci, există vânzare de carte. Avem contract cu 4-5 edituri. Intenţinăm ca anul viitor să extindem vânzarea de carte în tot etajul ca să fie exclusiv librărie” a declarat patronul Librăriei Gabri Ella, Florin Titirişcă. 

image

Atât proprietarii de papetării care vând cărţi, cât şi propretarii de chioşcuri care au vânzare de carte, recunosc că cerere nu prea există. ” Eu mi-am permis să extind cu vânzare de carte, fiind magazinul meu. Nu plătesc chirie. Altfel , ca să deschizi o librărie exclusiv cu cărţi  în oraş şi să plăteşti chirie, ar fi foarte greu, pentru că cererea de carte este foarte mică”.

image

Dragnea, deranjat de termenul de ”teleormanizare”

Dragnea îşi acuză adversarii politici că se folosesc de scandalul librăriilor pentru a crea o imagine nefavorabilă judeţului şi conjudeţenilor săi.  ”Eu iubesc cetăţenii din Teleorman , condamn cu toată tăria afirmaţiile unora dinrte politicienii care candidează acum, aşa zişi lideri  de partide care vorbesc de o teleormanizare. Nimeni nu a îndrăznit până acum să jignească într-un asemenea hal cetăţenii din Teleorman” , declară  Dragnea.

Nu este prima dată când judeţul lui Dragnea ajunge de râsul întregii ţări. După scandalul de la referendum,în urma căruia Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, Teleormanul a ajuns subiect de bancuri cu morţi care votează. În contextul noului scandal, al librăriilor din Teleorman  şi al unei noi candidaturi a preşedintelui PSD, au apărut deja bancuri noi cu Liviu Dragnea care, în această campanie electorală nu le va mai promite teleormănenilor ”Locuri de muncă, locuri de muncă, locuri de muncă”, ci ” Librării, librării, librării”.

Alexandria


Ultimele știri
Cele mai citite