Războiul lui Iohannis cu PSD s-a oprit la pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus IOhannis FOTO Inquam Photos
Klaus IOhannis FOTO Inquam Photos

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur proiectul de buget al PSD, iniţiativă aflată în prezent în Parlament, dar s-a înmuiat în ceea ce priveşte situaţia pensionarilor, fiind de acord să promulge Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, act normativ care îi vizează pe cei de vârsta a treia.

„Deşi nu ştim ce va face Guvernul cu Legea plafoanelor, lege declarată neconstituţională – atât de prost a lucrat PSD -, apoi ce va face Parlamentul cu Legea bugetului de stat pe anul 2019, am decis, deci, să promulg Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD.Dacă legea nu ar fi promulgată acum, pensionarii ar fi direct afectaţi, pentru că orice nouă întârziere blochează acordarea unor drepturi sociale, cum ar fi, de exemplu, biletele de tratament balnear“, a declarat preşedintele României, după ce a atacat PSD pentru că s-a ajuns în luna martie şi încă nu există un buget pentru 2019.

Tot în mesajul său care ţinteşte spre pensionari, Klaus Iohannis a atras atenţia că PSD păcăleşte acest electorat prin modul în care vrea să majoreze pensiile „Asiguraţi-vă că sumele necesare pentru plata integrală a pensiilor pe anul 2019 să fie prevăzute în buget! Asiguraţi-vă că finanţarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii, adică sumele corect calculate să fie incluse în buget în totalitate şi aprobate prin lege pe o perioadă de un an, deci până la sfârşitul anului în curs. Calculele arată că lipsesc circa 1,4 miliarde lei pentru acoperirea în integralitate a pensiilor pe anul curent, 2019. De asemenea, atrag atenţia că practica recentă a Guvernului de a majora pensiile abia în luna septembrie este un alt mod pesedist de a vinde oamenilor iluzii“.

Nu în ultimul rând, şeful statului i-a cerut Vioricăi Dăncilă şi echipei acesteia să plece de la guvernare, dacă nu sunt capabili să guverneze pentru ţară, ci pentru clientela de partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite