Războiul dintre Cristian Ghinea şi Nicuşor Dan se mută în Parlament. Surse: USR nu-l mai susţine pe Ghinea pentru funcţia de secretar al Camerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că USR nu-l va propune pentru încă un mandat de secretar al Camerei Deputaţilor pe Cristian Ghinea, ca urmare a conflictului cu Nicuşor Dan. Mâine, în prima zi a sesiunii de toamnă a Parlamentului, se vor împărţi funcţiile de conducere în Senat şi Camera Deputaţilor.

Potrivit unor surse din USR, Cristian Ghinea nu va rămâne secretarul Camerei Deputaţilor şi în sesiunea de toamnă a Parlamentului. Mâine, când toate grupurile parlamntare îşi vor împărţi funcţiile de conducere în cele două Camere, USR va veni cu o nouă propunere pentru funcţia de secretar, post care îi revine potrivit înţelegerii parlamentare. Decizia USR vine în contextul în care Cristian Ghinea are un conflict deschis cu Nicuşor Dan, soldat cu plecarea fostului lider USR din partid după referendumul intern pe tema familiei tradiţionale. 

Sursele citate susţin că Ghinea va cere mâine în interiorul grupului USR să se supună la vot schimbarea sa din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, însă majoritatea este pe muchie de cuţit. Teoretic, grupul USR din Camera Deputaţilor este controlat de Nicuşor Dan. „Şi înainte de refrendumul intern se spunea că Nicuşor va câştiga, dar a ieşit invers. Vom vedea mâine la vot. Ar fi bine să existe un consens înainte, să nu ne mai facem de râs“, a declarat unul dintre vicepreşedinţii USR pentru „Adevărul“. După demisia din USR, Nicuşor Dan este deputat neafiliat, dar activează în grupul USR, pe care îl şi controlează în mare măsură. 

Potrivit Regulamentului intern al Camerei Deputaţilor, liderii grupurilor parlamentare vor face propuneri pentru funcţiile de conducere - vicepreşedinţi, secretari şi chestori - în funcţie de negocierea cu celelalte partide. Liderul deputaţilor USR este Cristian Seidler, aflat în tabăra lui Nicuşor Dan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite