Răspunsul PSD la refuzul preşedintelui privind numirea a doi miniştri: o iniţiativa legislativă pregătită de Eugen Nicolicea. Ce prevederi ar avea proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Eugen Nicolicea. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Deputatul Eugen Nicolicea. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, pentru Mediafax, că va propune conducerii PSD o iniţiativă legislativă care să introducă termene de aplicare a deciziilor CCR şi să explice sintagmele hotărârilor Curţii, în contextul acţiunilor preşedintelui Klaus Iohannis legate de remaniere şi numirea de noi miniştri.

Social-democratul Eugen Nicolicea a afirmat că va face această propunere conducerii PSD ca iniţiativă legislativă, fiind la latitudinea conducerii calea de urmat în ceea ce priveşte proiectul care va prevede termene clare pentru remanierea şi numirea de miniştri.

„Eu o să îl propun ca iniţiativă legislativă. Acum urgenţa rezolvării unei astfel de chestiuni este maximă şi este posibil, dacă Guvernul va considera necesar, să adopte o ordonanţă de urgenţă. Ceea ce propun eu este evident o propunere. Eu îl prezint conducerii, după care se va decide. Bănuiesc că fiind punerea în acord cu o decizie a Curţii care spune că e la latitudinea Parlamentului să introducă termene, nu poate avea nimeni nimic împotrivă, deci nici măcar preşedintele, pentru că el exact asta invoca că nu sunt prevăzute nişte termene“, a declarat Eugen Nicoliceea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru Mediafax

Deputatul PSD susţine că astfel nu se va ajunge ca în prezent ca aplicarea „de îndată“ a deciziilor CCR să dureze 16 zile, cum s-a înntâmplat în cazul revocării de doi miniştri ai PSD şi numirea a înlocuitorilor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite