Rădulescu retrage proiectul care stabilea pragul la abuzul în serviciu la 200.000 de euro şi abroga articolul referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat joi, pentru Mediafax, că îşi va retrage propunerea legislativă care stabileşte un prag de 200.000 de euro la abuz şi abrogă articolul din Codul penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Însă unele prevederi din proiect pot rămâne sub formă de amendamente la Comisia Iordache.

„O să retrag iniţiativa şi o să las numai ca amendamente care se vor discuta la Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lui ianuarie, au fost depuse acum 3 luni ca amendamente în Comisia special privind legile justiţiei. A face acelaşi lucru ca iniţiativă nu îşi mai are sensul, pentru că traseul e foarte lung, ori noi vom discuta Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lunii ianuarie”, a precizat Rădulescu pentru Mediafax.

De asemenea, întrebat dacă susţine abrogarea articolului 299 dinCodul penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, prevedere care apare în proiectul său, Rădulescu a răspuns că nu, deşi propunerea e scrisă negru pe alb.

„Nu, nu o asum, a apărut acolo şi am văzut-o ulterior, a fost o scăpare. Nu sunt de acord cu ea nici eu. Nu o susţin, aceste iniţiative au fost făcute de foşti procurori, foşti judecători, dar cu unele sunt de acord, cu altele nu. Pe aceasta oricum aş fi retras-o, nu sunt de acord, că până la urmă nu e corect ca unul să folosească funcţia în scop sexual, pentru a pune pe cineva într-o funcţie. Normal că nu sunt de acord. Se poate discuta, să îl clarificăm mai bine. Da, sunt de-acord să fie reglementat şi să fie textul mai bine făcut”, a adăugat deputatul PSD.

Cele două prevederi au fost criticate de mai mulţi colegi social-democraţi, o parte fiind chiar semnatari ai proiectului de lege. 

Te-ar putea interesa şi:

PSD continuă „mutilarea“ Codurilor penale. Ce schimbări sunt propuse de zeci de senatori şi deputaţi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite