Purtătorul de cuvânt al preşedintelui: „Dan Voiculescu are statut de inculpat într-un proces“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator FOTO Adevărul
Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator FOTO Adevărul

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea a declarat marţi că nu există nicio sentinţă comunicată cu privire la procesul intentat de preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, şefului statului pentru afirmaţii făcute în Parlament pe tema Justiţiei, adăugând că liderul conservator are, deocamdată, statut de inculpat într-un alt proces privind dosarul ICA.

„Nu a existat nicio sentinţă comunicată cu privire la procesul respectiv. Dacă ar fi existat, ar putea exista o sentinţă în primă instanţă, care este în mod cert supusă căilor de atac“, a spus Bogdan Oprea într-o intervenţie telefonică la postul public de televiziune, după ce Dan Voiculescu a anunţat că preşedintele Traian Băsescu a pierdut cu el, pentru prima oară, un proces.

Oprea a adăugat că este împuternicit de şeful statului să facă următoarea afirmaţie: „Preşedintele Traian Băsescu îl consideră pe domnul Dan Voiculescu un om care n-are niciun fel de legătură cu democraţia, care a sabotat statul de drept în interes personal, bineînţeles folosindu-se de instituţiile de presă pe care le deţine dumnealui şi familia dânsului. 

Totodată, preşedintele României ţine să-l atenţioneze pe domnul Dan Voiculescu că nicio încercare de intimidare prin televiziunile dumnealui nu va da rezultate în influenţarea Justiţiei, pentru că domnul Dan Voiculescu are în prezent statut de inculpat într-un proces, iar instrumentul pe care dânsul îl foloseşte - televiziunile dumnealui - nu va reuşi să influenţeze în niciun fel Justiţia“.

Potrivit lui Oprea, preşedintele României îşi menţine poziţia conform căreia „Dan Voiculescu a utilizat televiziunile pe care le deţine şi le utilizează în continuare pentru a-şi ascunde abuzurile în relaţiile pe care dânsul le-a avut cu statul şi pentru a discrimina principiile statului de drept“.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a anunţat marţi, la televiziunea publică, că preşedintele Traian Băsescu a pierdut cu el, pentru prima oară, un proces în Justiţie.

Voiculescu a precizat că procesul a fost intentat după ce şeful statului a declarat în campania prezidenţială din 2009 că preşedintele fondator al PC ar dori subordonarea Justiţiei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite