PSD şi PDL au început disputa pentru europarlamentare: „Junker şi-a protejat ţara ca paradis fiscal“ vs „Schulz a semnat cu partidul lui Ianukovici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Schulz, candidatul stângii  pentru şefia Comisiei Europene
Martin Schulz, candidatul stângii  pentru şefia Comisiei Europene

Victor Boştinaru, eurodeputat PSD, şi Teodor Stolojan, eurodeputat PDL, s-au contarat vineri, într-o dezbatare organizată de Institutul de Politici Publice, pe tema viitorului preşedinte al Comisiei Europene.

Bătălia pentru Comisia Europeană se va da între Martin Schulz, canidat spijinit de socialiştii europeni, şi Jean-Claude Junker, candidatul popularilor europeni. Prezenţi la dezbatarea „Efectele câştigării alegerilor - de către Social-democraţi sau Populari - asupra viziunii de dezvoltare a UE în următorii 5 ani precum şi implicaţiile pentru România“, organizată de IPP, eurodepăutaţii români care fac parte din cele două mari familii europene şi-au susţinut proprii candidaţi.

„Varianta Junker, cea a PPE, însemnaă continuarea austerităţii pentru Europa, iar austeritatea a fost solul unde a crescut scepticismul şi poate duce la antieuropenism. Domnul Junker, ca fost premier al Luxemburgului, şi-a protejat ţara ca paradis fiscal. De parte acealaltă, Martin Schulz s-a luptat cu Consiliul în mod sistematic.Schulz a fost împotriva ACTA“, a spus Victor Boştinaru, eurodeputat PSD, membru al S&D.

Replica a venit imediat din partea lui Teodor Stolojan, eurodeputat PDL, membru al PPE. „Domnul Boştinaru l-a prezentat atât de frumos pe domnul Schulz încât ne vine şi nouă să-l votăm. Dar domnul Boştinaru a uitat că domnul Schulz a semnat un acord între PES şi Partidul Regiunilor din Ucraina, condus de Viktor Ianukovici, imediat după alegerile din Ucraina, când se ştia ce fraude au fost la vot. Poziţia PPE este foarte clară: avem nevoie de creştere economică, care poate fi realizată prin reformă fiscal“, a spus Stolojan. Poziţia sa a fost întărită şi de Traian Ungureanu, şi el euuroparlamntar PDL. „Nu sunt sigur că, dacă va câştiga dreapta, va fi chiar ca în Germania, dar dacă va câştiga stânga, ştiu sigur că va fi exact ca în Franţa. Domnul Schulz a semnat cu Partidul Regiunlor din Ucraina şi a comis-o“, a spus Ungureanu.


Grupurile parlamentare şi-au desmenat déjà candidaţii pentru şefia Executivului European. Bătălia se dă între Martin Schulz din partea S&D (socialiştii) şi Jean-Claude Junker din partea PPE (popularii).

Ca preşedinte al Comisiei Europene, prioritatea zero vor fi locurile de muncă. În următorii cinci ani, pentru fiecare decizie pe care o luăm la nivelul UE, va trebui să răspundem la o întrebare simplă: Cum va contribui decizia respectivă la crearea de noi locuri de muncă? Martin Schulz Trebuie să reînvăţăm să fim mândri de Europa. Suntem capabili să stabilim pacea pe continent; am construit cea mai mare piaţă internă din lume; am creat o singură monedă din 18 monede naţionale.În loc să scrie despre ce nu merge bine în zona euro, ziarele ar trebui să scrie dspre ce s-ar fi întâmplat dacă euro nu ar fi existat. De aceea, moneda unică trebuie protejată. Jean-Claude Junker

Citeşte şi:

Stolojan: Cooperarea cu un PNL fără Antonescu e posibilă. Acesta va dispărea din politică

Dezbatere IPP. Cine va câştiga alegerile şi va conduce Europa în următorii cinci ani? Cristian Preda: Partidele să scoată corupţii de pe listă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite