Ponta, despre protestele de la Pungeşti: Nu mi-am schimbat poziţia faţă de gazele de şist şi îi susţin pe jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a anunţat că poziţia sa în privinţa exploatării gazelor de şist a rămas neschimbată în urma protestelor de la Pungeşti şi a arătat că îi susţine pe jandarmi, care trebuie să acţioneze conform legii.

“Cred că pentru România este foarte important să fie independentă energetic şi cred că este un obiectiv strategic pentru România să nu mai importăm gaze, ci să le producem noi. E simplu şi asta cred în continuare. Restul, cu respectarea tuturor chestiunilor de mediu, dar nu se exploata nimic. Cinci ani se explorează, nu are niciun fel de legătură cu niciun fel de problemă de mediu”, a declarat Ponta, potrivit Mediafax, după ce a fost întrebat dacă protestul de la Pungeşti i-a schimbat în vreun fel poziţia faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist.

De asemenea, el a precizat că a discutat cu ministrul de Interne despre protestele de la Pungeşti şi a declarat că “nu a folosit nimeni nicio violenţă”. Confruntat, de către jurnalişti, cu o serie de imagini care dovedeau contrariul, premierul a replicat: “Exageraţi”.

“Cât timp lucrurile nu blochează circulaţia, nu se blochează drumuri naţionale, e în regulă. Dar după aia ce facem? E anarhie. Eu îi susţin pe jandarmi, m-au informat şi cred că, în conformitate cu legea, ar trebui să acţioneze”, a mai spus premierul Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite