Proiectul pentru desfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USR a anunţat luni că proiectul propus de partid pentru desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor. Totuşi, există şanse mici ca proiectul să treacă şi de Senat, camera decizională, unde PSD şi ALDE au o majoritate confortabilă.

„O victorie a USR în lupta împotriva infractorilor din PSD-ALDE! Secţia specială a fost înfiinţată la comanda lui Dragnea cu scopul de a intimida şi elimina magistraţii şi procurorii incomozi politicienilor şi mafioţilor. Dar şi pentru a bloca dosare importante, cum încearcă şefa secţiei Adina Florea cu dosarul Tel Drum în care este cercetat Dragnea”, au scris reprezentanţii USR într-o postare pe Facebook.

Aceştia din urmă au mai subliniat că vor continua lupta până ce „Tudorel, Dragnea şi infractorii de la putere vor deveni istorie”.


„Noi am atras atenţia încă de la înfiinţare că secţia va fi folosită în mod abuziv şi în folosul infractorilor. Mai mult, critici a primit şi de la Comisia de la Veneţia, GRECO, Comisia Europeană şi de la majoritatea magistraţilor români.

Nu ne vom opri aici! Vom continua să luptăm până când Tudorel, Dragnea şi infractorii de la putere vor deveni istorie. Astăzi putem avea încredere că se poate”, a conchis USR.

Proiectul a fost depus de 27 de parlamentari de la USR pe 15 februarie, liberalii urmându-le exemplul trei zile mai târziu.

Raluca Turcan, lider PNL, motiva atunci că prin activitatea Secţiei, România riscă aplicarea articolului 7 din Tratatul UE, şi l-a criticat pe Tudorel Toader că „ignoră” unele prevederi din Constituţie.
 
„Prin menţinerea acestei secţii există pericolul ca România să sufere consecinţele activării articolului 7 din tratatul Uniunii Europene. Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări, asta spune Constituţia României. Din nefericire Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituţională, ignoră tocmai aceste prevederi importante ale Constituţiei”, a subliniat Turcan.

La începutul lunii februarie, comisia chemat-o la audieri pe Laura Codruţa Kovesi, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în urma unei sesizări depuse de Sebastian Ghiţă anul trecut.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite