Proiect PSD:  Conflictul de interese şi incompatibilitatea să fie prescrise după trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de parlamentari PSD au semnat o iniţiativă legislativă care prevede că faptele săvârşite de demnitari ce determină conflictul de interese să se prescrie în termen de 3 ani.

Principalul iniţiator al proiectului de lege e deputatul PSD Cătălin Rădulescu, condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare în decembrie 2016 pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare că acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. 

Ceea ce vor semnatarii legii este adăugarea unui nou alineat în lege. „Faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârşirii lor“, preciează alineatul adăugat articolului 25 al Legii ANI.   

Potrivit expunerii de motive, „iniţiatorii propun introducerea unui termen de prescripţie a faptelor ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, având în vedere că şi în materia mai gravă, a ilicitului penal, există o astfel de instituţie juridică, mai precis prescripţia răspunderii penale. De asemenea, nu este nici moral şi nici legal ca aceste fapte să fie imprescriptibile”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite