Primăria Capitalei vrea să evite licitaţiile pentru contracte de învăţământ şi formare profesională cu valoare de până la 737.000 euro fără TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Capitalei, Gabriela Firea. FOTO Eduard Enea
Primarul Capitalei, Gabriela Firea. FOTO Eduard Enea

Primăria Capitalei vrea să aplice o procedura simplificată proprie pentru achiziţia de servicii de învătaţământ, de formare profesională şi de servicii hoteliere aferente acestora, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu General de pe 21 decembrie. Valoarea până la care se poate aplică această procedura este de circa 737.000 euro fără TVA, a scris, pe Facebook, consilierul general PNL, Ciprian Ciucu.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre, această procedura se aplică în vederea: 

 -achiziţionării serviciilor de învăţământ, de formare/perfecţionare profesională în vederea participării la cursuri de perfecţionare organizate de către instituţii publice sau instituţii subordonate acestora sau de alte categorii de organizatori-persoane juridice; 

-participării la seminarii, colocvii, meşe rotunde şi conferinţe naţionale sau internaţionale pe diverse teme de interes pentru autoritatea contractanta, că urmare a unor invitaţii transmise la această, 

  

-achiziţionării serviciilor hoteliere aferente; în condiţii de eficientă economică şi socială, cu respectarea tuturor dispoziţiilor legale aplicabile, pe bază principiilor nediscriminării, tratamentului egal, recunoaşterii reciproce, transparenţei, proporţionalităţii şi asumării răspunderii. 

  

 „Pe parcursul aplicării procedurii simplificate proprii, efectuate de către Direcţia de specialitate din Primăria Municipiului Bucureşti care are prevederi bugetare în acest sens, se vor luă toate măsurile necesare pentru evitarea apariţiei unor situaţii de natură să determine apariţia unui conflict de interese şi/sau manifestarea concurenţei neloiale. În cazul în care se constată apariţia unor astfel de situaţii, se va proceda la eliminarea efectelor rezultate dintr-o astfel de împrejurare, adoptandu-se potrivit competenţelor, după caz, măsuri corective de modificare, încetare, revocare, anulare şi altele asemenea, ale actelor care au afectat aplicarea corectă a procedurii de atribuire sau ale activităţilor care au legătură cu acestea. Prezenţa Normă internă asigură cadrul organizatoric şi metodologia unitară privind organizarea şi desfăşurarea procedurii simplificate proprii, pentru achiziţionarea serviciilor de învăţământ, de formare/perfecţionare profesională şi a serviciilor hoteliere pentru seminariile/conferinţele/cursurile de formare/perfecţionare profesională prevăzute în Anexa nr. 2 din Legea nr. 98/2016", se arată în proiectul de hotărâre, citat de Hotnews.  

  

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Capitalei a aprobat pe 31 octombrie  procedura simplificată şi pentru atribuirea unor contracte de servicii sociale şi alte servicii specifice de până la 3,3 milioane de lei.  

Ce înseamnă procedura simplificată

  

 Potrivit Legii nr. 98/2016 din 19 mai 2016 privind achiziţiile publice:  Condiţiile şi modalităţile de aplicare a procedurii simplificate presupun cel  puţin  termene  mai  scurte  decât  cele  prevăzute  în  cuprinsul  prezenţei  legi  şi  formalităţi procedurale reduse faţă de cele prevăzute în cuprinsul acesteia pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică, acordurilor-cadru şi concursurilor de soluţii a căror valoare estimată este mai mare decât pragurile corespunzătoare prevazvute la alin. (1) (3,3 milioane lei fără TVA).  

  

-Procedura  simplificată  se  iniţiază  prin  publicarea  în  SEAP  a  unui  anunţ  de  participare simplificat, însoţit de documentaţia de atribuire aferentă. 

  

-Autoritatea contractanta are obligaţia de a stabili perioadă de depunere a ofertelor în funcţie de  complexitatea contractului de achiziţie publică/acordului-cadru şi de cerinţele specifice, astfel încât operatorii economici interesaţi să beneficieze de un interval de timp adecvat şi suficient pentru elaborarea ofertelor şi pentru pregătirea documentelor de calificare şi selecţie, dacă sunt solicitate prin documentele achiziţiei.

-Perioadă minima între data transmiterii anunţului de participare la procedura simplificată şi data-limită de depunere a ofertelor este de cel puţin: 

  

 a) 10 zile, în cazul în care se are în vedere atribuirea unui contract de achiziţie publică de servicii sau produse; 

  

 b) 6 zile, în cazul în care se are în vedere atribuirea unui contract de achiziţie publică de produse de complexitate redusă; 

  

 c) 15 zile, în cazul în care se are în vedere atribuirea unui contract de achiziţie publică de lucrări. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite