Primăria Capitalei: femeile gravide vor primi 2.000 de lei. Pentru ce pot fi folosiţi banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul General
Consiliul General

Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri, la propunerea Gabrielei Firea, proiectul de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar femeilor gravide din Bucureşti pentru achitarea medicamentelor şi serviciilor medicale, denumit voucher-ul Materna Bucureşti. Proiectul a fost votat atât de PSD-ALDE, cât şi de PNL şi USR.

Conform Regulamentului, voucher-ul Materna Bucureşti, în valoarea de 2.000 de lei, se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în Bucureşti sau cu viză de reşedinţă de cel puţin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină.

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1.000 de lei, împărţite în tichete de câte 50 lei, acordându-se de două ori. Primul voucher, în valoare de 1.000 de lei, se acordă după procesarea cererii, iar al doilea voucher se acordă la cererea femeii gravide, după intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină.

Serviciile şi produsele care pot fi achiziţionate cu voucher-ul Materna sunt următoarele:

1. Orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emiţătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neapărat de ginecologie-obstetrică.

2. Orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferenţa dintre preţul de referinţă decontat de către CASMB şi preţul la raft.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite