Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu ministrul de Externe britanic, Philip Hammond. Mihalache, prezentat drept şeful Cancelariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele României, Klaus Iohannis FOTO Adevărul
Preşedintele României, Klaus Iohannis FOTO Adevărul

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se întâlneşte miercuri, de la ora 10.30, cu ministrul de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Philip Hammond, anunţă Administraţia Prezidenţială.

UPDATE Philip Hammond s-a întâlnit cu omologul său român, Bogdan Aurescu.

„Vorbim despre o situaţie de securitate complexă, provocări cărora NATO şi UE trebuie să le facă faţă. Ne face plăcere să îl avem ca oaspete pe domnul Philip Hammond. Am convenit să acţionăm pentru a da şi mai multă profunzime acestui parteneriat. Vizita domnului Hammond este o continuare firească a dialogului româno-britanic. Discuţiile pe care le-am avut au fost deschise şi substanţiale“, a spus Aurescu, la întâlnirea cu Hammond.

Consilierul personal al preşedintelui Klaus Iohannis, Mihai-Răzvan Ungureanu, l-a întâmpinat, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe şeful diplomaţiei britanice, Philip Hammond, căruia i l-a prezentat pe Dan Mihalache drept şeful Cancelariei Prezidenţiale.

Până în prezent, preşedintele a semnat decretele de numire a şapte consilieri prezidenţiali şi de stat, fără a fi precizate în decrete şi domeniile de care aceştia se vor ocupa, cu excepţia lui George Scutaru, numit consilier pe probleme de securitate naţională, şi a Tatianei Niculescu-Bran, purtător de cuvânt

"Sunt foarte bucuros că aţi decis să faceţi o vizită (la Bucureşti). Înţeleg că sunteţi într-un turneu european, ceea ce este excelent", i-a spus preşedintele Iohannis ministrului britanic de Externe.

"Sunt foarte interesant să vă aud punctele de vedere", a adăugat Iohannis.

Ministrul de Externe britanic s-a întâlnit, tot astăzi, şi cu premierul Victor Ponta, de la ora 9.15, la Palatul Victoria.


Victor Ponta şi Philip Hammond FOTO gov.ro

Victor Ponta Philip HammoND
Victor Ponta Philip HammoND

De asemenea, preşedintele Iohannis a avut astăzi, de la ora 9.00, o întrevedere cu Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat american John Kerry. Discuţia a vizat subiecte care ţin de justiţie şi securitate naţională.


Victoria Nuland şi Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Victoria Nuland la bucuresti Klaus Iohannis
Victoria Nuland la bucuresti Klaus Iohannis

Citeşte şi:

Victoria Nuland la Bucureşti. Emisarul SUA a discutat cu Iohannis la Cotroceni. Cu ce lideri politice se mai întâlneşte azi

Victoria Nuland la Bucureşti. Adjunctul secretarului de stat al SUA s-a întâlnit astăzi, cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Ulterior, emisarul SUA are programată, la Ministerul Afacerilor Externe, o întrevedere cu ministrul Bogdan Aurescu. Pe parcursul zilei, Nuland mai are programate discuţii cu premierul Victor Ponta, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi cu liderii partidelor politice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite