Haos în PSD. Dăncilă: „Fondul de investiţii e de 10 miliarde de lei“. Dragnea: „10 miliarde de euro“. Dăncilă: Poate că domnul Dragnea are dreptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că fondul de investiţii pentru dezvoltare rurală va fi de 10 miliarde de lei, în timp ce şeful său de partid, Liviu Dragnea, vorbea de 10 miliarde de euro. „Eu ştiu de lei, dar poate că domnul Dragnea are dreptate“, s-a repliat Viorica Dăncilă. Atât Liviu Dragnea, cât şi Călin Popescu Tăriceanu au anunţat că fondul de investiţii va fi de 10 miliarde de euro.

UPDATE Viorica Dăncilă, la ieşirea din plen: Cred că pensionarii simt că a crescut pensia. Azi sunt ultimele discuţii de buget, încercăm să-l băgăm pe ordinea de zi a acestei sesiuni parlamentare. Bugetul de anul viitor trebuie să stimuleze investiţiile. Vor fi 10 miliarde de lei pentru dezvoltare locală.

Jurnalist: 10 miliarde de lei sau euro?

Dăncilă: Eu ştiu de 10 miliarde de lei. 

Jurnalist: Lei sau euro?

Dăncilă: Lei. 

Jurnalist: Domnul Dragnea spunea de 10 miliarde de euro. 

Dăncilă: Eu ştiu de lei, dar poate că domnul Dragnea are dreptate. 

UPDATE Călin Popescu Tăriceanu, liderul Senatului: Vă asigur de suportul nostru.

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă prezintă priorităţile României pentru şefia Consiliului UE: 

  • Preluarea acestui rol este un eveniment pe care nu trebuie să-l politizăm în niciun fel. Europa va privi cu multă atenţie către România, pentru că ştirile despre viitorul UE vor pleca de la Bucureşti. Viitorul Europei înseamnă viitorul copiilor noştri. Este important să arătăm că România este o ţară demnă să conducă UE. 
  • Eu cred în consens, în echilibru şi în cooperare. Nu mai este loc de orgolii, de interese personale sau de răfuieli sterile. Reiau apelul la pace politică. Avem un proiect naţional care impune acest lucru. Vă cer doar decenţă în limbajul politic şi reţinere în a lansa mesaje politice ce ar putea afecta imaginea României. Doar uniţi vom putea milita ca România să fie tratată cu respet. Vă rog să fiţi cetăţeni în primul rând, să vă reprezentaţi ţara cu mândrie. 
  • Vă asigur că România nu e şi nu va fi cu nimic mai prejos decât celelalte state membre. Vreau o Europă mai bună, mai unită şi mai europeană. 
  • Moto-ul preşedinţiei va fi „coeziunea ca valoare comună europeană“. Vom acţiona pentru reducerea diferenţelor de dezvoltare.Trebuie să depăşim discursuri de genul „state din Est şi state din Vest“. Nu mai trebuie să existe cetăţeni de rangul întâi şi cetăţeni de rangul doi în UE. 
  • Preşedinţia noastră se va axa pe patru piloni: Europa convergenţei; Europa siguranţei; Europa, actor global; Europa valorilor comune. 
  • Îmi doresc ca la finalul celor 6 luni de mandat România să aibă un rol mult mai consolidat în UE. 
  • Suntem pregătiţi şi profund angajaţi pentru asumarea acestei responsabilităţi majore. 

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă a ajuns în plen. 

Primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului este "Prezentarea de către doamna prim-ministru Viorica Dăncilă  a Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene".

Un al doilea punct este prezentarea "Declaraţiei Parlamentului României privind dimensiunea parlamentară a Preşedinţiei  rotative a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va exercita în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019".

Prim-ministrul vine în Parlament după ce săptămâna trecută, alături de miniştrii Cabinetului, s-a aflat la Bruxelles, aceştia preluând mandatele pentru domeniile pe cre le coordonează, de la omologii din Austria. De asemenea, cu o zi în urmă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a preluat oficial mandatul de preşedinte al Consiliului Afaceri Generale, la finalul reuniunii miniştrilor pentru afaceri europene, desfăşurate la Bruxelles.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite