Premierul Victor Ponta nu renunţă la miniştrii acuzaţi de corupţie, menţionaţi în Raportul MCV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul nu renunţa la miniştrii acuzaţi de corupţie în Raportul MCV   FOTO Adevărul
Premierul nu renunţa la miniştrii acuzaţi de corupţie în Raportul MCV   FOTO Adevărul

Raportul MCV, trimis miercuri de Comisia Europeană, arată că în noul Guvern am avea doi miniştri care sunt cercetaţi penal pentru fapte de corupţie. Premierul Victor Ponta a precizat însă că datele acestui raport sunt greşite şi nu va renunţa la cei doi miniştri vizaţi.

Întrebat dacă se gândeşte să renunţe la miniştrii vizaţi de raport MCV, premierul Victor Ponta a răspuns că nu are motiv să-i revoce din funcţii pe cei doi din moment ce niciunul nu este acuzat de corupţie, aşa cum se spune în Raport. Pe de altă parte, premierul a precizat că Fenechiu va trebuie să părăsească Guvernul dacă instanţa îl va găsi vinovat în dosarul "Transformatorul".

„Nu, nici vorbă, pentru că în raport se vorbeşte în mod greşit de fapte de corupţie. Or, niciunul nu e acuzat de fapte de corupţie, niciunul nu e acuzat de fapte, din momentul în care au devenit miniştri şi din moment ce i-am propus în Parlament şi preşedintele le-a semnat decretele, să vin acum să spun că acum am aflat sau acum mi-am dat seama că nu-i bun Fenechiu sau Dragnea mi se pare, totuşi, un gest neserios", a afirmat Victor Ponta

Referitor la miniştri acuzaţi de corupţie, Comisia Europeană a făcut şi o gafă, pe care a reparat-o ulterior. CE a modificat textul Raportului MCV publicat miercuri în ceea ce priveşte formula "dintre persoanele nou-numite în funcţia de ministru, trei erau cercetate penal pentru fapte de corupţie".

În varianta existentă pe site-ul Comisiei joi seară, paragraful a fost modificat: "Noul Guvern şi-a reiterat obiectivul de a lupta împotriva corupţiei, însă în rândul noilor miniştri există două cazuri confirmate de persoane care sunt cercetate penal pentru fapte de corupţie. În recomandările sale din luna iulie, Comisia şi-a exprimat speranţa că miniştrii vor da un exemplu în ceea ce priveşte respectarea aspectelor legate de integritate: acelaşi lucru este aşteptat şi în ceea ce priveşte acuzaţiile de corupţie. Este esenţial pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care îndeplinesc funcţii ministeriale să se bucure de încrederea publicului, de exemplu prin prezentarea demisiei atunci când există împotriva lor un raport ANI în materie de integritate. Cerinţele constituţionale, inclusiv suspendarea din funcţia de ministru în cazul trimiterii în judecată, vor trebui aplicate în integralitate".

Conform informaţiilor difuzate de AFP, Comisia Europeană se referea, în Raportul iniţial, la următorii miniştri: vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Ministrul asupra căruia Comisia Europeană s-ar fi înşelat ar fi Varujan Vosganian, ministrul Economiei, informează România TV.  

Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat că el nu se simte vizat de precizarea din raportul MCV care inidcă ministri urmăriţi penal. „Nu m-am simţit vizat negativ de Raportul MCV. Eu nu am văzut în Raport numele meu. Eu am văzut pe nişte site-uri despre care nu ştiu dacă sunt parte din MCV sau parte din Comisia Europeană", a spus Dragnea.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite