Predoiu, replică pentru Dragnea pe tema alegerii primarilor în două tururi: Nu e destabilizare, ci o democratizare. Poate e o destabilizare a monopolului baronilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a ironizat afirmaţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, cel care a susţinut că trecerea la alegerea primarilor în două tururi ar afecta stabilitatea ţării.

Predoiu i-a trimis o replică lui Dragnea, cel care califica drept o năstruşnicie propunerea liberalilor de a se reveni la alegere primarilor în două tururi. 

„În cazul ăsta domnul Dragnea spune despre colegul şi prietenul domniei sale, domnul Valeriu Zgonea, că are declaraţii năstruşnice, pentru că e un punct pe care şi domnul Zgonea l-a susţinut în urmă cu mai mulţi ani. Nu e vorba de o detsabilizare, ci de o democratizare. Socialiştii de sorgintea domnului Dragnea văd în democratizare, destabilizare. E o destabilizare a monopolului baronilor locali. Din punctul acesta de vedere, ne dorim o astfel de destabilizare şi o democratizare“, a spus Predoiu.  

Şeful PNL Bucurşti a comentat amuzat şi chestiunea boicotării alegerilor şi cea referitoare dacă alegerile în două tururi sunt sau nu constituţionale. 

„Nu aş lua în serios panserurile constituţionaliste ale domnului Dragnea. E o glumă (n.r.- boicotarea alegerilor). Sunt declraţii care nu pot fi puse în aplicare. Cred că nici colegii domnului Dragnea nu iau în serios. se joacă cu vorbele“, a mai spus Predoiu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, la Sinaia, referindu-se la propunerea liberalilor privind organizarea alegerilor locale în două tururi, pe care a catalogat-o drept o „năstruşnicie“, că există riscul ca stabilitatea României să fie tulburată.

„De asemenea, să discutăm despre poziţia noastră faţă de această năstruşnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. (...) Noi riscăm foarte mult să aruncăm ţara în aer. România acum reprezintă o insulă de stabilitate apreciată de absolut toată lumea în zonă şi pentru Primăria Capitalei, oamenii ăştia sunt în stare să tulbure această stabilitate care ne este foarte benefică", a spus Dragnea la şedinţa grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite