Predoiu: „Am avut un preşedinte-jucător, e momentul să avem un guvern-jucător“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Predoiu, premierul desemnat al PNL, a vorbit, într-un interviu pentru Revista 22, despre proiectul guvernamental elaborat în aceste zile de liberali, dar şi despre relaţia dintre Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis.

Cătălin Predoiu a evitat să spună dacă în noul Cabinet PNL se vor regăsi şi nume din Guvernele Boc. 

„Grupul de lucru are un mandat privind redactarea proiectului. Lista miniştrilor e alt subiect, se discută în partid, la momentul potrivit. Probabil va conta mult performanţa din grupul de lucru, dar va conta şi ce a făcut fiecare până acum, ce performanţe a avutPartidul a înţeles sensul votului din 16 noiembrie, preşedintele Iohannis şi cei doi copreşedinţi ai PNL au subliniat acest lucru. Va fi un guvern pentru viitor, care să abordeze provocările prezentului cu viziune pe termen lung. Am avut un preşedinte-jucător, poate e momentul să avem un guvern-jucător, în sensul unui guvern vizionar, activ, creativ, eficient“, a spus Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a vorbit despre startegia premierului Victor Ponta de a colabora cu preşedintele Klaus Iohannis.

„O preia la nivel discursiv, pentru a calma spiritele, pentru a se reface, pentru a-şi rezolva disensiunile mari din partid, pentru a se reconsolida. Pasul următor va fi îndiguirea Cotroceniului, izolarea preşedintelui şi îngroparea PNL în opoziţie. Asta este strategia PSD. Ea se poate rupe într-un singur fel: scoţându-l pe Ponta de acolo, scoţând PSD de la guvernare. Asta va fi bine pentru cetăţeni în primul rând şi va fi sănătos pentru viaţa politică din România. Obiectivele convenite de d-l Ponta cu partenerii strategici vor fi cu adevărat îndeplinite doar de un guvern PNL. D-l Ponta nu are nici credibilitate şi nici cuvânt“, a mai spus Predoiu, pentru care paşii ca PNL să ajungă la guvernare sunt următorii: „Pasul unu, programul; pasul doi, discuţiile, negocierile cu programul pe masă. Asta este calea normală şi profesionistă. Altfel va fi o discuţie despre cum reaşezăm scaunele pe Titanic în timp ce se scufundă şi atunci n-am făcut nimic“.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Realitatea TV, că îşi doreşte un guvern PNL, cu care să se simtă confortabil şi să pună în aplicare viziunea sa pe zece ani, precizând că relaţia cu guvernul actual este una instituţională, normală.

„În vara lui 2014, am început să lucrez la un proiect pentru România următorilor 10 ani. Propunerea mea a venit pe 10 ani, chiar dacă unii au facut glume. Pentru asta, este nevoie de alt Guvern. Este nevoie de un guvern cu care să lucrez pe aceleaşi principii, pe aceeaşi planificare. Da, eu îmi doresc un Guvern PNL. Nu fac niciun secret din asta. Cu acel guvern, veţi vedea ce înseamna o colaborare preşedinte-guvern. Una e ce avem acum, alta e dacă vom avea un Guvern cu care mă simt confortabil. Dacă merg la Bruxelles, să pot să spun: guvernul meu şi cu mine vă propun acest lucru. Acest guvern l-am găsit aici. Nu este treaba preşedintelui să-l respingă. Dar cu acest guvern nu văd cum să-mi pun în practică gândirea mea pentru o Românie prosperă în următorii 10 ani“, a declarat Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite