Ponta: „Relu Fenechiu va pleca din Executiv dacă va fi condamnat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat luni că Relu Fenechiu este un ministru eficient care şi-a îndeplinit toate obiectivele, dar dacă va fi condamnat de instanţă va pleca din Guvern.


„Relu Fenechiu este un ministru eficient. Dacă va fi condamnat, va pleca din Executiv, dar aş regreta. A avut obiective clare şi le-a îndeplinit. Se poate întâmpla oricând ceva neprevăzut, dar nu am un plan să-l schimb pe Popescu, Ionescu“, a afirmat Ponta la România TV.

Premierul Victor Ponta se află într-o vizită oficială în China, de unde a acordat un interviu. Şeful Executivului a vorbit despre prezenţa sa în China şi despre relaţiile cu această ţară.

„Putem să avem anumite proiecte concrete. Am reusşit să avansăm cu un proiect de un milion de dolari. Astăzi ne-am văzut cu trei companii foarte mari. Am discutat despre proiectul grupurile 34 de la Cernavodă. Nu am semnat nimic eu, miniştrii care mă însoţesc sunt cu semnatul“, a mai adăugat Ponta.

Premierul Victor Ponta anunţă o colaborare cu China în domeniul telecomunicaţiilor.

„Relaţia de iubire dintre România cu China durează de mult timp. Sunt primul şef de guvern care este primit şi de premier şi de preşedinte. Nu am avut timp de vacanţe. Am fost în trei ţări, apoi în trei oraşe foarte importante. Există un fond de 10 mld. de dolari, iar noi suntem primii care am accesat. Cea mai importantă colaborare cu China o să fie în domeniul telecomunicaţiilor, ceea ce va ajuta România să se dezvolte. Am o relaţie specială cu China, am experienţe foarte fericite din China. De fiecare dată când mă întorc acasă iau un sentiment, sunt prieten cu politicienii chinezi de vârsta mea“, a completat premierul.

Întrebat despre prezenţa preşedintelui PDL, Vasile Blaga, în China, premierul a făcut aluzie la controversele care au apărut ca urmare a declaraţiilor lui Blaga, la venirea din China.

„Domnul Blaga este un om de stânga şi are aceleaşi valori ca noi. Este foarte bine că descoperă China, ar fost bine să o descopere când erau la guvernare“, a răspuns Ponta.

Referitor la cine se află în fruntea Guvernului în lipsa sa, prim-ministrul a răspuns că de activitatea Executivului se ocupă vicepremierul Liviu Dragnea, care se bucură de toată încrederea lui Ponta.

„Ceea ce este necesar în lipsa mea, l-am delegat pe vicepremierul Liviu Dragnea. Am încredere în Liviu Dragnea“, a mai adăugat premierul. Referitor la posibilitatea ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să se desfăşoare pe parcursul a trei zile, variantă propusă de Liviu Dragnea, Ponta a spus: „Este o ideee. Liviu Dragnea răspunde de proiectul regionalizării şi descentralizării. Ce decizie o să luăm, o să vedem la Bucureşti.“
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite