Ponta îi răspunde lui Iohannis: Programul nostru este cea mai bună variantă pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta consideră că programul său pe 2015-2016 este cea mai bună variantă pentru România, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis susţine că are nevoie de un guvern PNL pentru a-şi putea pune în aplicare viziunea sa pe 10 ani FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta consideră că programul său pe 2015-2016 este cea mai bună variantă pentru România, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis susţine că are nevoie de un guvern PNL pentru a-şi putea pune în aplicare viziunea sa pe 10 ani FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta afirmă, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi seară că îşi doreşte un guvern PNL, că Executivul pe care îl conduce este social-liberal şi a îndeplinit programul USL în proporţie de 80%, programul său pe 2015-2016 fiind cea mai bună variantă pentru România.

„PSD‬ trebuie să aibă grijă de electoratul tradiţional, dar trebuie să fie totodată un partid de centru, pro business, pro oameni tineri. Guvernul pe care îl conduc este un guvern social-liberal şi a îndeplinit programul USL în proporţie de 80%. Cred că pentru 2015 şi 2016 programul nostru este cea mai bună variantă pentru România“, a scris Ponta pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Realitatea TV, că îşi doreşte un guvern PNL, cu care să se simtă confortabil şi să pună în aplicare viziunea sa pe zece ani, precizând că relaţia cu guvernul actual este una instituţională, normală.

„În vara lui 2014, am început să lucrez la un proiect pentru România următorilor 10 ani. Propunerea mea a venit pe 10 ani, chiar dacă unii au facut glume. Pentru asta, este nevoie de alt Guvern. Este nevoie de un guvern cu care să lucrez pe aceleaşi principii, pe aceeaşi planificare. Da, eu îmi doresc un Guvern PNL. Nu fac niciun secret din asta. Cu acel guvern, veţi vedea ce înseamna o colaborare preşedinte-guvern. Una e ce avem acum, alta e dacă vom avea un Guvern cu care mă simt confortabil. Dacă merg la Bruxelles, să pot să spun: guvernul meu şi cu mine vă propun acest lucru. Acest guvern l-am găsit aici. Nu este treaba preşedintelui să-l respingă. Dar cu acest guvern nu văd cum să-mi pun în practică gândirea mea pentru o Românie prosperă în următorii 10 ani“, a declarat Iohannis.

Despre relaţia cu actualul Guvern condus de Victor Ponta, preşedintele a precizat că are o relaţie instituţională, normală. 

„Acest Guvern a fost aici, când am devenit preşedinte, nici nu i-am ales nici nu îi resping. Instituţional, nu e treaba preşedintelui, dar cu acest guvern nu văd cum să pun în practică viziunea mea pe zece ani pentru România“, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis: Îmi doresc un guvern PNL. Cu acest guvern, nu pot să-mi pun în practică gândirea mea pentru România

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite