Ponta: „Nu am nimic de reproşat celulei de criză. Românul dus la spital nu a putut fi salvat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu are de reproşat nimic celulei de criză de la MAE în privinţa crizei ostaticilor, el susţinând totodată că românul dus la spital nu a putut fi salvat. „Dacă înţelegeţi bine, dacă nu, faceţi ce vreţi“, le-a declarat premierul jurnaliştilor.

Ponta a spus, referindu-se la cel de-al doilea român care a murit în Algeria, că nimeni nu a avut informaţii, nici autorităţile britanice, despre ceea ce s-a întâmplat cu acesta în spital. Premierul a adăugat că nu are nimic să reproşeze celulei de criză din MAE: „Nu am nimic să reproşez celulei de criză din MAE, ci, dimpotrivă, au gestioonat profesionist, corect, tot ce trebuia gestionat şi cu informarea mea nu au fost date publicităţii informaţii înainte de a anunţa familiile".

El le-a mai spus jurnaliştilor, referindu-se la cel de-al doilea român care şi-a pierdut viaţa: "A fost salvat de către autorităţile algeriene, dus la spital şi, din păcate, la spital nu a putu fi salvat. Dacă întelegeţi bine, dacă nu, faceţi ce vreţi".

Doi români şi-au pierdut viaţa în urma atacului terorist din Algeria, în timp ce alţi trei s-au salvat.

Sâmbătă, premierul Victor Ponta şi ministrul Titus Corlăţean au anunţat că un român a fost ucis în Algeria, în timp ce alţi patru au supravieţuit şi sunt în siguranţă. Premierul spunea că trei dintre cetăţenii români sunt în custodia autorităţilor române şi, în cel mai scurt timp, vor ajunge în ţară, iar al patrulea urmează să fie preluat de autorităţile române şi, ulterior, va urma aceeaşi procedură. Toaodată, Titus Corlăţean anunţase că operaţiunea din Algeria s-a încheiat.

Duminică după-amiază, reprezentanţii MAE au anunţat un al doilea cetăţean român a decedat în urma conflictului terorist din Algeria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite