Ponta: „Nu mă bat cu Chiţoiu pe ANAF“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Daniel Chiţoiu au ajuns la un numitor comun în privinţa ANAF
Victor Ponta şi Daniel Chiţoiu au ajuns la un numitor comun în privinţa ANAF

Premierul Victor Ponta le-a spus, astăzi, miniştrilor, că nu se „bate“ pe ANAF cu vicepremierul Daniel Chiţoiu, deoarece sub autoritatea sa directă se va desfăşura doar coordonarea dintre instituţiile de control ale Finanţelor şi alte structuri, precum SRI, SIE, DGIPI.

„Înţeleg că mă bat cu domnul vicepriministru pe ANAF. Nu ne batem, suntem împreună. Ideea principală este ca prin schimbările pe care vicepremierul, domnul Chiţoiu, le va promova în Guvern, şi anume un ANAF reorganizat în care Garda Financiară, Controlul Vamal, să nu mai alerge după buticul din colţ, după societatea care-şi plăteşte toate taxele şi tot pe aceea mergem s-o controlăm, ci să meargă la sursa reală a marii evaziuni. E un proiect pe care-l susţin în totalitate, am spus-o de o mulţime de ori, o spun în continuare“, le-a spus premierul membrilor Cabinetului.

Ponta a dorit să clarifice rolul pe care primul-ministru îl va avea în această nouă construcţie al cărei scop este combaterea evaziunii fiscale.

„Sub autoritatea mea directă se va desfăşura coordonarea cu celelalte structuri care nu aparţin Guvernului, dar de care avem foarte mare nevoie, SRI, SIE, în cadrul DGIPI de la MAI, pentru că e o bătălie pe care mulţi au vrut s-o dea şi nimeni n-a câştigat-o până acum. Dacă reuşim acest lucru, o să avem venituri suplimentare la buget şi, în acelaşi timp, o să avem posibilitatea de a investi şi de a cheltui mai mult în domeniile care au atât de mare nevoie de sprijin, nu doar sănătate, educaţie şi toate celelalte lucruri“, a precizat Ponta.

Luni, premierul a declarat de asemenea că ANAF va rămâne la Ministerul de Finanţe, precizând că, în calitate de prim-ministru, va coordona activitatea de evaziune fiscală nu doar prin ANAF, ci şi prin celelalte instituţii, având posibilitatea de a cere informaţii de la DGIPI, SRI şi SIE.

La sfârşitul anului trecut, în contextul negocierilor pentru formarea noului Guvern, Ponta a declarat că ANAF nu trece în subordinea sa şi că va rămâne la Finanţe.

Surse din USL au declarat agenţiei Mediafax că, în pofida acestei declaraţii, Ponta ar fi intenţionat să treacă, prin ordonanţă de urgenţă, ANAF în subordinea sa, ceea ce l-ar fi lăsat pe ministrul de Finanţe, liberalul Daniel Chiţoiu, fără o parte din portofoliu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite