Ponta, mesaj la trei ani de la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu: Eu şi Crin plătim preţul pentru îndrăzneala de atunci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La trei ani de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, premierul Victor Ponta spune că era de aşteptat ca împreună cu fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, să plătească preţul pentru „îndrăzneala“ de atunci.

„Pentru mine ziua de 29 iulie va rămâne întotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. În 2012 a fost ziua în care 7,4 milioane de cetăţeni au votat la Referendum ca să îşi ia ţara înapoi de la un personaj politic sinistru - Băsescu, un Regim brutal şi detestat la fel ca cel comunist şi un Sistem de Propagandă la fel de feroce şi puternic atunci ca şi acum! Crin Antonescu şi cu mine am fost atunci liderii acelui fenomen excepţional - avem meritul de a-l fi reprezentat şi vina de a nu fi dus la capăt voinţa oamenilor!“, a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Premierul mai arată că oamenii din jurul lui Traian Băsescu au supravieţuit, iar el şi Crin Antonescu plătesc preţul pentru tentativa de a-l demite pe Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al statului. „Sigur că până azi au supravieţuit şi au câştigat mulţi dintre cei înfrânţi atunci de voinţa populară (ceea ce fac acum Blaga, Predoiu, MRU, Macovei etc. este doar o confirmare pentru cei care încă mai aveau iluzii). Şi era de aşteptat ca eu şi Crin (plus Liviu Dragnea, Radu Stroe şi mulţi alţi iniţiatori) să platim preţul pentru "îndrăzneala" de atunci. Dar vreau să-mi exprim convingerea absolută că am avut atunci dreptate şi să arăt recunoştinţa mea pentru cei 7,4 milioane de români care au crezut cu sinceritate că democraţia şi dreptatea pot fi nu doar vorbe goale, ci principii de funcţionare pentru o societate normală. Nu a fost posibil atunci, nu e posibil acum, dar cred că în viitor va fi!“, a mai spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite