Ponta: Am primit informare despre o tentativă de corupţie din partea lui Isar. Fostul ministru: Tânărul calomniator va trebui să apară în faţa instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta susţine că Lucian Isar, fost ministru delegat pentru mediul de afaceri în timpul primului Guvern USL, ar fi cerut avantaje personale de la un mare investitor american. Ponta susţine că a primit aceste informaţii de la instituţiile specializate ale statului pe când conducea Executivul. Lucian Isar, soţul Alinei Gorghiu, a fost chemat azi la DNA.

UPDATE Răspunsul lui Lucian Isar: Am vorbit în spaţiul public, de mai multe ori, despre cazuri dureroase pentru domnia sa, OMV, Roşia Montană, Rompetrol şi altele. Probabil că se simte exclus din dezbaterea publică, iar prezenţa mea la DNA, în calitate de martor, la o plângere pe care am formulat-o, i-a oferit pretextul de a mai arunca nişte mizerii în spaţiul media. Sau a reacţionat, preventiv, panicat. Nu ştiu şi nici nu mă interesează resorturile minciunilor sale. Îl anunţ pe tânărul calomniator că va trebui să apară în faţa instanţei, doarece îl voi acţiona în justiţie. Oricum are deja experienţă cu instanţele. Un drum în plus sau în minus la tribunal nici nu va conta pentru domnia sa.

''Nu cunosc în mod evident motivele chemării de azi la DNA / pot însă să spun că în aproape 4 ani de Prim Ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles - în cateva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu / probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni'', a scris forul premier pe Facebook.

Fostul ministru delegat pentru mediul de afacer,  Lucian Isar s-a aflat miercuri dimineaţă la sediul DNA în calitate de martor. Lucian Isar a părăsit sediul DNA după aproximativ două ore, timp în care a fost audiat de procurorii anticorupţie

Isar, care este şi soţul copreşedintei PNL Alina Gorghiu, a fost ministru delegat pentru mediul de afaceri pentru doar patru luni în guvernul Victor Ponta 1. De asemenea, el a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al CFR şi membru în consiliile de administaţie ale unor mari companii de stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite