Ponta a înteţit atacurile asupra Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a lansat un nou val de critici la adresa Justiţiei, făcând o comparaţie între „cazul Rarinca“ şi „cazul Dragnea“.  De asemenea, premierul se războieşte de la distanţă cu judecătorul Cristi Danileţ, membru al CSM.

Înainte ca PSD să-l salveze pe Dan Şova din cătuşe, premierul Victor Ponta a lansat un tir de acuzaţii la adresa procurorilor. „Un om, Şova, e acuzat de ceva şi spune: «trimiteţi-mă în faţa judecătorilor să mă judece».«Nu, că noi, procurorii, vrem să-l arestăm după 8 ani de zile». De ce nu vrei să fie judecat? Şova poate fi trimis în această seară în judecată, dar ei nu vor. Vor să facă circ“, a spus Ponta, în apărarea prietenului său, Dan Şova. 

„E o nedreptate care ni se face“
Premierul a făcut o comparaţie între „cazul Rarinca“ şi „cazul Dragnea“, deşi cele două speţe nu au niciun numitor comun. Mariana Rarinca a stat în arest preventiv şase luni fiind cercetată pentru şantaj, apoi a fost achitată, în timp ce Dragnea a fost condamnat direct la un an de înschisoare cu suspendare pentru fradude la Referendmul din 2012. „Aţi văzut ce păţesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu ştiu ce. Vă daţi seama că judecătoarele de la Dragnea dacă cumva îl achitau pe Dragnea cred că erau şi arestate acum. Au dat şi ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept pentru că nu doar noi, ci şi PNL a fost cu noi la suspendare. Sigur că e o stare de nemulţumire pentru că e o nedreptate care ni se face“, a spus premierul Ponta la postul România TV.
După aceste afirmaţii, judecătorul Alexandru Şerban, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a cerut să se ia în calcul o eventuală sesizare a Inspecţiei Judiciare pentru afirmaţiile premierului. Pănâ să fie sesizată sau nu Inspecţia Judiciară, Victor Ponta a ripostat pe Facebook. „Un domn judecător Şerban de la CSM e supărat şi mă reclamă că am comentat decizia în cazul Dragnea! Domnule judecător, colegul dvs din CSM Danileţ a comentat repetat la televiziune decizia în cazul «Mariana Rarinca»! Evident că v-aţi făcut că plouă! Deci, să înţelegem - cine e prieten şi coleg cu dvs (din «Sistem» adică) are voie, noi ceilalţi nu! Corect? Spuneţi direct şi ne supunem!“, a scris Ponta pe Facebook.

„Chiar îşi bat joc de noi toţi?“
Ieri, Ponta a fost la Parlament pentru a prezenta situaţia economic a ţării. La plecare, a continuat disputa cu Cristi Danileţ. „Domnule, dacă Dănileţ poate, eu de ce nu pot?  Eu cred că ori facem o regulă pentru toată lumea, ori sunt unii mai şmecheri şi mai deştepţi care pot să critice hotărârile judecătoreşi că nu le plac, dar noi n-avem voie. Despre asta vorbim. Totuşi, chiar îşi bat joc de noi toţi? Noi n-avem voie să scoatem un cuvânt, dar Danileţ merge unde-l trimite partidul să vorbească în numele CSM-ului“, a spus Ponta, care a reiterat că poate avea păreri. „Doi judecători au decis ceva într-un caz la Curtea de Apel. Toată propaganda s-a reprezit pe ei să-i omoare, au apărut stenograme, au dat mesajul toţi acoperiţii şi descoperiţii, să omorâm doi judecători că au dat o decizie. Şi eu am zis că poate s-a făcut o greşeală când a fost condamnat domnul Dragnea. Am voie să spun asta sau trebuie să mă cheme Danileţ ca să spun asta, Doamne-fereşte ?“, a mai afirmat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite