Ponta: Guvernul va adopta săptămâna viitoare legea descentralizării şi bugetul pe 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Reuters
Premierul Victor Ponta FOTO Reuters

Premierul Victor Ponta a anunţat astăzi că guvernul va aproba, în şedinţa de miercurea viitoare, legea descentralizătii şi bugetul pe 2014, asupra cărora şi-a angajat răspunderea, pentru a le trimite mai departe la Parlament.

„Miercuri, ziua obişnuită (pentru şedinţa de Executiv — n.r.) să fiţi toţi cei care aveţi de discutat despre buget şi despre descentralizare aici ca să rezolvăm lucrurile pe fiecare domeniu în parte. Şi, joi, în şedinţa de Guvern, adoptăm proiectul de buget pe 2014 şi proiectul legii descentralizării pe care ne angajăm răspunderea şi le trimitem la Parlament“, a declarat premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

Primul-ministru a făcut un apel către colegii săi să fie prezenţi toţi cei implicaţi săptămâna viitoare. „Săptămâna viitoare, şedinţa de Guvern va fi joi, pe 14 (noiembrie — n.r.), deoarece pe 13 (noiembrie — n.r.) vreau să finalizăm în şedinţe informale cu fiecare ministru în parte cele două proiecte esenţiale, şi anume bugetul, să-l trimitem la Parlament pe 14, şi descentralizarea pe care, de asemenea, să o trimitem la Parlament pe 14“, a mai adăugat Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea, cel care şi-a asumat acest proiectuld e descentralizare, s-a întâlnit cu toate grupurile parlamentare pentru a discuta pe marginea acestui subiect. După mai multe tensiuni care au izbucnit în jurul descentralizării, săptămâna viitoare va fi dată publicităţii forma finală a proiectului de lege.

Pe aceeaşi temă:

Descentralizarea, criticată în interiorul PSD. Poziţia liberalilor

DOCUMENT Dragnea: Este o discuţie despre asumarea descentralizării pe trei legi sau doar pe una singură

Iohannis: Nu am discutat în USL dacă angajăm răspunderea doar pe descentralizare sau pe un pachet

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite