Ponta: Cam de 10 ori mai mulţi oameni decât cei care protestează l-au ales pe Oprea. În fiecare toamnă are loc „Festivalul protestelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Victor Ponta FOTO Eduard Enea
Fostul premier Victor Ponta FOTO Eduard Enea

Fostul premier Victor Ponta spune că cei 3.000 de protestatari au ieşit în stradă la îndemnul presei controlate de Sistem şi decid pentru restul populaţiei de aproximativ douăzeci de milioane. Ponta arată că Gabriel Oprea şi-a dat demisia la presiunea celor 3.000 de protestatari, deşi a fost ales senator de mult mai mulţi oameni.

„3 000 de oameni ies pe stradă îndemnaţi de aceiaşi 100 care scriu pe siteurile Propagandei sau vorbesc la televiziunile ( pline de datorii la Bugetul de Stat) controlate de Sistem/ câteva cozi de topor ale lui Soros ( mai vechi sau mai noi) apar lângă ei că să facă poze şi să îşi asume roadele. În fiecare toamnă are loc "Festivalul" protestelor-mereu despre Rusia, politicienii corupţi, oameni morţi a căror tragedie e tocmai bună de folosit şi "salvarea" care vine mereu de undeva din afară ţării sau oricum de la cineva care nu are "relele" românilor!“, scrie Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook. 

Fostul premier arată că, în urma, protestelor, românilor le-a mers mai rău. „În 2013 ne-au spus ce contracte economice să NU facem ( pentru că era o afacere pe care George Soros nu a resusit să o obţină pentru el) / în 2014 ne-au spus pe cine să NU alegem/ în 2015 ne-au spus cine să NU mai guverneze / în 2016 ne spun cine să fie urmărit penal-şi acum cine să NU mai fie senator ( deşi a fost ales direct prin votul altor oameni , cam de 10 ori mai mulţi decât cei care protestează) ! După fiecare rând de proteste românilor le-a fost mai rău decât înainte dar ce contează? Restul de 19.996.900 de oameni se uită uluiţi ( dar intimidaţi) cum le decid cei 3100 soartă- şi se întreabă dacă ei votează ce cred ei că e bine pe 11 Decembrie oare nu o să fie degeaba?“, a mai spus Ponta. 

Protestele faţă de votul prin care Senatul a respins cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea au continuat, vineri, în Piaţa Universităţii, chiar dacă fostul ministru de Interne şi-a dat, vineri, demisia din Senat. Protestatarii au cerut demisia parlamentarilor care au votat pentru neînceperea urmării penale, dar şi ridicarea imunităţii acestora.

Gabriel Oprea a anunţat, vineri, pe Facebook că demisionează din Senat: „Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare“. 

Cu toate acestea, demisia din Senat nu atrage automat şi începerea urmării penale, pentru că Oprea este protejat în continuare de imunitatea conferită de Legea răspunderii ministeriale. Asta pentru că pentru fapte comise în timpul mandatului de ministru, procurorii trebuie să ceară acum aviz pentru începerea urmăririi penale de la preşedintele Klaus Iohannis.

Protestul organizat joi, în faţa Senatului, faţă de votul de votul din Senat care a respins cererea de urmărire penală a lui Oprea s-a încheiat după aproximativ trei ore şi jumătate, la manifestaţie participând circa 2.500 de persoane.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite