Ponta, despre „Fă, Doina!”: A fost, de departe, minciuna care m-a afectat cel mai tare în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barca trasă de pompieri în timpul inundaţiilor din Teleorman. Victor Ponta a fost auzit când i s-a adresat ministrului Doina Pană (în spatele lui Liviu Dragnea) cu apelativul „Fă, Doina“ FOTO Arhivă
Barca trasă de pompieri în timpul inundaţiilor din Teleorman. Victor Ponta a fost auzit când i s-a adresat ministrului Doina Pană (în spatele lui Liviu Dragnea) cu apelativul „Fă, Doina“ FOTO Arhivă

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Romexpo, unde a participat la o reuniune a femeilor din partid, că acuzaţiile care i s-au adus referitoare la faptul că i s-ar fi adresat cu „Fă, Doina!”, colegei sale, ministrul Doina Pană l-au afectat cel mai tare în 2014.

„M-a întrebat acelaşi jurnalist şi ce m-a făcut să sufăr cel mai tare şi poate o să fiţi uimite: acel moment în care - bine, nu era deloc adevărat, dar ce contează? - când i-am spus <Fă, Doina> colegei noastre Doina Pană. Cred că a fost de departe minciuna care m-a afetat cel mai tare”, a spus Ponta.

El a arătat că, dacă ar fi făcut aşa ceva, ar fi fost cu siguranţă sancţionat de soţia sa, Daciana, şi de mama sa.

„Am foarte multe defecte, dar niciodată sper că nu am jignit sau nu m-am adresat nerespectuos la adresa vreunei femei. Dacă aş fi făcut-o, înainte să mă sancţioneze Daciana, ar fi făcut-o mama cu siguranţă, că ea e mai rapidă în reacţii”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul delegat pentru Ape, Doina Pană, au mers, în aprilie 2014, în localitatea Beiu, judeţul Teleorman, unde au vizitat mai multe zone inundate şi au discutat cu oamenii. Presa a relatat, atunci, că, la Beiu (Teleorman), premierul i s-ar fi adresat ministrului Doina Pană spunând: „Tu ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?".
 

Ulterior, premierul Victor Ponta a reacţionat, declarând că a verificat înregistrarea discuţiei avute cu ministrul delegat pentru Ape, Doina Pană şi că este clar că nu i s-a adresat acesteia cu termenul de "fă", şi adăugând că nici nu băuse whiskey şi nici nu venise "de pe vapor".

„Dumneavoastră, multă răbdare şi mult calm. Am văzut astăzi că m-am adresat injurios la adresa doamnei ministru Pană. Nici nu băusem whiskey, nici nu veneam de pe vapor. Nu folosesc termenul de «fă», m-am uitat pe înregistrare şi e clar că nu am zis aşa, dar nu contează, contează că, orice vom face, unii o să ne înjure. Important este să faceţi lucruri, sunteţi miniştri, trebuie să vă faceţi datoria şi să nu plecaţi urechea la cei care ne înjură că facem", a spus atunci Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Ponta: Îi urez Alinei Gorghiu mult succes şi să nu devină pedelistă

„Fiindcă veni vorba de politică şi de femei, vreau să le mulţumesc colegelor noastre de la alte partide care sunt prezente aici. Vreau să-i urez mult succes – cu toată convingerea spun lucrul ăsta – unei colege a noastră de USL, Alina Gorghiu, care acum este preşedinta PNL şi aş vrea să-i urez să nu devină pedelistă tocmai pentru că mi-aduc aminte foarte bine cum am luptat împreună împotriva abuzurilor, împotriva nedreptăţilor, cum am crezut împreună că (...) dialogul, respectul şi civilizaţia trebuie să înlocuiască scandalul, bădărănia, insultele şi acuzele pe care le-am avut timp de zece ani”, a spus Ponta, în discursul său.


Citeşte şi:

VIDEO A fost „fă“ sau „mă“? Ponta: E clar că nu am zis aşa ceva. Pană: Nu are în vocabular acest cuvânt

Premierul Victor Ponta i s-a adresat cu apelativul „fă“ Doinei Pană, ministrul Apelor, în timp ce se aflau în vizită în satele inundate din judeţul Teleorman, potrivit stirileprotv.ro. Premierul neagă că ar fi folosit un limbaj injurios la adresa ministrului Apelor.

EDITORIAL Liviu Avram: Şapte dovezi că premierul Victor Ponta nu a spus „Fă”, ci altceva

Alianţa lui Victor Ponta cu neadevărul a atins miercuri, înaintea şedinţei de Guvern, un pisc care cu greu va putea fi egalat vreodată. Premierul a negat ferm că i-ar fi adresat colegei sale de Cabinet, Doina Pană, apelativul „Fă”, deşi înregistrările audio-video mărturisesc altceva.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite