Ponta ar alege mai degrabă să reducă CAS-ul decât să majoreze salariile bugetarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO Arhivă Adevărul
Victor Ponta FOTO Arhivă Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la TVR1, că ar opta pentru reducerea contribuţiilor de asigurări sociale dacă ar fi să aleagă între mai multe măsuri fiscale.

„Prima ar fi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, pentru că, într-adevăr, în timp ce cota unică este o fiscalitate scăzută faţă de media europeană, TVA e, adevărat, e principala sursă de venituri, contribuţiile de asigurări sociale sunt la un nivel foarte înalt şi practic îngreunează crearea de noi locuri de muncă şi mai ales munca la alb“, a afirmat Victor Ponta la TVR1.

Premierul a relatat că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, i-a făcut o simulare a impactului pe buget pentru fiecare dintre măsurile enumerate. „Pe măsură ce reuşim să avem mai multe încasări - şi principala speranţă vine din reorganizarea ANAF cu direcţia antifraudă şi cu administraţie fiscală clasică - în funcţie de asta, putem să luăm măsuri“, a afirmat Ponta, apreciind că ideea unui „şoc fiscal“ prin reducerea concomitentă a tuturor taxelor, este „frumoasă“, dar „irealizabilă“.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite