Politica maghiară în Transilvania: ţării cât mai multe mitinguri

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional Secuiesc pregăteşte un nou miting pentru autonomie, programat pentru 10 martie la Târgu Mureş. Se vrea a fi o repetare a marşului pentru autonomie din octombrie 2013, care îi va fi încântat pe extremişti din cauză că a fost criticat puternic de opinia publică românească. Cu cât mai mult scandal, cu atât mai bine, pare să fie strategia extremiştilor maghiari care au descoperit viaţa ca un miting şi au făcut dependenţă.

Aşadar, în martie se va striga „autonomie” şi „Ungaria Mare” la Târgu Mureş, într-un loc care nu ar trebui deranjat nici măcar simbolic cu pretenţii autonomiste având în vedere istoria sa destul de recentă. Dar dacă modelul extremiştilor maghiari este Kosovo, de ce să ne mai mirăm?

Legea depusă de mine la Parlament ar opri alte marşuri ale secuilor care vor exploda iarăşi în tensionarea relaţiilor interetnice, în acuze şi în mesaje date în afara ţării de extremişti cum că România nu le dă, vezi Doamne, dreptul. 

Proiectul meu de lege privind interzicerea organizaţiilor şi manifestărilor de tip extremist (AICI), care ar tăia capetele hidrei din toate părţile, este încă în dezbaterea Parlamentului, dar asupra sa apasă opinia că prevederi legale pentru a interzice extremismul există deja. Păi dacă există, de ce nu se aplică? Şi ce este greşit în a aduna toate punctele de convergenţă ale extremismului la un loc pentru a putea urmări mai bine fenomenul şi a-l putea opri în toate formele sale de manifestare?

Legea depusă de mine la Parlament ar opri alte marşuri ale secuilor care vor exploda iarăşi în tensionarea relaţiilor interetnice, în acuze şi în mesaje date în afara ţării de extremişti cum că România nu le dă, vezi Doamne, dreptul. Cu aceleaşi argumente vor lupta şi împotriva noii Constituţii, pentru că nu li se dă. Iar mitingurile sunt forma lor favorită de a-şi lua singuri sau măcar de a face zgomot.

Toate aceste manifestări nu se vor opri singure, e nevoia de forţa legii. Până când nu se va înţelege că dacă băgăm capul în nisip ca struţul extremismul maghiar nu dispare, după cum nici ameninţarea la adresa intergrităţii României, o să tot aşteptăm ca focul să se stingă de la sine. El însă se înteţeşte de la an la an, iar în 2014 putem fi siguri că va fi ditamai pălălaia pentru că e an electoral în Ungaria. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite