PNL vrea revocarea Avocatului Poporului: Ciorbea, acuzat că face jocurile lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Naţional Liberal a anunţat că doreşte modificarea Legii de organizare a Avocatului Poporului şi revocarea lui Victor Ciorbea.

Anunţul a fost făcut de către deputatul PNL Mircea Toader, care a precizat că doreşte ca, pe viitor, Avocatul Poporului să nu mai fie aservit politic.

„Având în vedere activitatea extrem de prolifică a domnului Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului propunem modificarea Legii 30: candidaţii care vor fi selectaţi pentru această funcţie nu trebuie să fi fost membrii vreunui partid politic. Să nu mai facă ce a făcut Victor Ciorbea, care este un simplu vasal al lui Victor Ponta“, a spus Toader.

Totodată, Toader a precizat că se doreşte ca, în cazul în care „Avocatul Poporului nu atacă la Curtea Constituţională de două ori consecutiv, poate fi revocat din funcţie“, iar în cazul în care a fost revocat nu va mai beneficia de pensia auxiliară.

„PNL va iniţia procedurile de revocare din funcţie a actualului Avocat al Poporului. Vom respecta toate procedurile parlamentare“, a declarat Toader.

Citeşte şi:

Directorul INSCOP: Klaus Iohannis este locomotiva noului PNL

Jurnalistul Liviu Iolu a discutat, la Adevărul Live,cu directorul INSCOP, Remus Ştefureac, despre instituţiile în care au românii încredere, despre cum se raportează românii la Legea Big Brother, dar şi despre motivele pentru care cetăţenii simt nevoia de a vota un nou partid politic.

Cum au tras PNL şi PSD de imunitatea lui Laszlo Borbely

TROC Procedura de ridicare a imunităţii pentru deputatul Laszlo Borbely avansează extrem de greu în Parlament, pentru că atât PSD, cât şi PNL au nevoie de voturile UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite