PNL pune taxă de Congres. Liberalii vor să strângă 50.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general interimat al PNL, Cristian Buşoi, care va candida şi la şefia partidului, a propus ca fiecare delegat care va participa la Congres să plătească o taxă de 10 euro, astfel încât liberalii să poată acoperi costurile evenimentului care va avea loc la Romexpo. PNL are datorii de 6 milioane de euro, la care se mai adaugă alte două milioane de lei pierdute în urma alegerilor parlamentare pe motive birocratice.

"Au fost nişte discuţii pregătitoare privind organizarea BPN, care au pus pe masă câteva soluţii pentru a acoperi costurile Congresului. Într-adevăr, bugetul PNL este grevat de câteva datorii din trecut. Una era aceea ca o parte din costuri să fie acoperite de cei care candidează în conducerea partidului, alta să fie acoperită de filiale şi cineva a venit cu ideea după exemplul partidelor europene să existe o contribuţie din partea participanţilor, dar aceasta a fost ideea care s-a respins imediat”, a declarat Cristian Buşoi, unul dintre candidaţii la şefia PNL, pentru Antena 3.

Mai exact, propunerea a fost ca fiecare delegat să plătească o taxă de Congres de 10 euro. Noua conducere a PNL va fi aleasă de 5.000 de oameni, deci s-ar fi strâns o sumă de aproximativ 50.000 de euro, adică exact costul evenimentului care va avea loc la Romexpo, după cum au declarat surse politice pentru Adevărul.Chiar şi fără această taxă, liberalii vor trebui să organizeze o chetă, în condiţiile în care partidul are datorii foarte mari. 

În conturile PNL au intrat anul trecut 8.077.482 lei din cotizaţii, iar 43 de liberali au donat pentru partid cu 846.708 lei. Partidul a mai primit 18.400.000 lei din donaţii de la 374 de persoane fizice şi 924.750-donaţii de la 21 de firme.

PNL a pierdut cea mai mare sumă din campania electorală pentru alegerile parlamentare din decembrie 2016. Liberalii au cerut de la AEP să le fie rambursată suma de 16.485.579 lei, din care au primit 14.711.455 lei, pierzând astfel  1.774.123 lei, bani care nu au mai fost rambursaţi de Autoritatea Electorală.

În cursa pentru şefie PNL s-au înscris europarlametarul Cristian Buşoi, lider al PNL Bucureşti, fostul parlamentar Ludovic Orban şi liberalul Adrian Danciu. Deputatul PNL,  Cătălin Predoiu, a anunţat, marţi, pe pagina sa de Facebook, că se retrage din cursa pentru preşedinţia partidului, acuzând lupte interne.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite