PNL a depus o cerere de revocarea a Avocatului Poporului: „Acest om blochează orice ar putea pune în pericol interesele penale ale lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

PNL a depus marţi la conducerea celor două camere ale Parlamentului o cerere de revocare a lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului, acuzându-l că apără interesele liderului PSD, Liviu Dragnea.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a mai declarat că liberalii solicită Avocatului Poporului să sesizeze la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă care modifică legile justiţiei.

„Avocatul Poporului este singura instituţie care poate contesta OUG pe Justiţie la CCR, unde soluţia previzibilă este de neconstituţionalitatea acestui act normativ. PNL solicită sesizarea ordonanţei infractorilor la Curtea Constituţională.

Nu avem, însă, nicio încredere că Victor Ciorbea va da curs solicitărilor PNL. Apare astfel, un motiv în plus pentru revocarea Avocatului Poporului procedură pe care o înregistrăm astăzi la BPR. Acest om blochează orice ar putea pune în pericol interesele penale ale lui Dragnea”, a declarat Raluca Turcan

Aceasta din urmă a mai dezvăluit că PNL va declanşa şi o procedură de sesizare a Comisiei de la Veneţia prin intermediul APCE.

„Azi ne aflăm la a 3-a ordonanţă pe Justiţie, dată împotriva recomandărilor Comisiei Europene, ale Comisiei de la Veneţia şi ale GRECO.
Este grav! Este foarte grav pentru că arată o determinare bolnavă a PSD-ALDE de a trece cu tancul peste orice doar pentru a-şi scăpa infractorii de deciziile Justiţiei.
Este o atitudine anti-europeană care expune România unui risc real de a se ajunge la următoarea fază la nivel European, cea a Articolului 7. După sfidarea Rapoartelor MCV, după sfidarea Rezoluţiei PE, după încălcarea unor angajamente luate recent faţă de Comisia Europeană.
Premierul Dăncilă a minţit în mod ordinar atât Uniunea Europeană cât şi opinia publică din România, dovedind o lipsă de responsabilitate incredibilă” a mai explicat Turcan.

Deputatul a amintit şi de moţiunea depusă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, spunând că acesta şi-a încălcat angajamentele din programul de guvernare legat de buna administrare a programului de justiţie.

„Prin moţiunea împotriva ministrului Tudorel Toader speram să obţinem un vot în Parlament care să fie cel mai clar semnal că acest ministru trebuie să zboare din guvernul Vioricăi Dăncila pentru că face rău României şi afectează aproape într-u mod iremediabil imaginea României în străinătate”, a subliniat Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite