PNL o acuză pe Dăncilă că politizează Institutul Naţional de Statistică: PSD-ALDE pun mâna pe o nouă instituţie a statului român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL şi lider al deputaţilor liberali, susţine că prin trecerea Institutului Naţional de Statistică în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului Viorica Dăncilă are loc politizarea acestei instituţii.

 „Începând de astăzi, specialistul în economie Viorica Dăncilă va aviza toate comunicatele INS! PSD-ALDE pun mâna pe o nouă instituţie a statului român. Astăzi este rândul INS. Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, tocmai şi-a subordonat direct Institutul Naţional de Statistică, printr-o Hotărâre de Guvern“, a scris prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook. 

Liderul deputaţilor PNL susţine că trecerea INS în subordinea prim-ministrului ar fi o urmare a faptului că instituţia a arătat, prin prezentarea statisticilor sale, problemele din economie.  

„Această decizie nu poate avea o altă raţiune la bază decât aceea că INS a prezentat adevărata faţă a realităţii economice din România: creşterea accelerată a inflaţiei la 5%; scăderea salariului net cu 145 de lei în luna ianuarie; scăderea salariilor din sistemul medical“, a mai afirmat Turcan.  

Pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului e un proiect de hotărâre prin care are loc trecerea INS în subordinea Guvernului şi sub coordonarea prim-ministrului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite