Pe cine va susţine Traian Băsescu la prezidenţiale şi ce sfaturi are pentru candidatul favorit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat pe cine va susţine la prezidenţiale. Foto: Inquam.
Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat pe cine va susţine la prezidenţiale. Foto: Inquam.

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a anunţat duminică seara, într-o emisiune televizată, că actualul şef de stat Klaus Iohannis este cel care "va intra în turul doi al alegerilor şi va obţine toate voturile dreptei". Întrebat de jurnalist dacă îl va susţine pe Iohannis din poziţia de preşedinte fondator al PMP, Băsescu a declarat că "da" şi i-a oferit lui Iohannis o serie de sfaturi.

"Cred că nu ar trebui să intre în jocul cu mersul la Guvern unde va ieşi umilit. E suficient să citeşti Constituţia. Iarăşi caută ceva ce ţine de atribuţiunile lui. E clar pe ce poţi să participi la şedinţa de Guvern, dacă nu eşti invitat de premier. Eu îmi căutam alibi să fie la invitaţia premierului. Să renunţe la poziţia asta cu mersul la şedintele de guvern. Are momentul promulgării, are retrimiterea la Parlament, trimiterea la CCR. Cred că trebuie să evite confruntările pe atribuţiuni care riscă să să ajungă conflicte la CCR”, a afirmat Traian Băsescu, duminică seară la postul B1 Tv.

Fostul preşedinte a mai spus că, în acest moment, Klaus Iohannis este candidatul cu cele mai mari şanse de a câştiga alegerile prezidenţiale, fiind şi cel pe care îl va susţine din poziţia de preşedinte fondator al PMP.

„Klaus Iohannis intră în turul doi şi adună toate voturile dreptei. În momentul de faţă nu are contracandidat. Iohannis trebuie să aibă foarte mare grijă de Diaspora, pentru că sunt 4 milioane de români", a spus senatorul PMP.

"La ce se vede, da, îl voi susţine pe Iohannis", a completat Traian Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite