Orban: Parlamentarii liberali nu vor participa la şedinţa de plen de duminică. PNL ar trebui să se abţină la votul pe moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban - foto Eduard Enea
Ludovic Orban - foto Eduard Enea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că senatorii şi deputaţii liberali nu vor participa la şedinţa Parlamentului care va fi convocată duminică şi a spus că, în opinia sa, PNL nu ar trebui să voteze la moţiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu, dar a precizat că decizia va fi luată luni de către conducerea partidului.

”Duminica e zi de odihnă de la Dumnezeu. O să fie zi de alegeri (la PNL - n. r.) . Nu vom participa (la şedinţa Parlamentului - n. r.). Noi avem în cursul zilei de mâine etapa a doua a alegerii conducerii naţionale, alegerea Biroului Politic. După alegerea Biroului Politic, îl voi convoca luni în şedinţă pentru a hotărî care este poziţia oficială a PNL faţă de grava criză în care se află România din cauza majorităţii parlamentare”, a declarat preşedintele PNL.

Orban a reiterat dorinţa sa ca PNL să ajungă la guvernare doar în urma alegerilor, ”nu prin pertractări şi negocieri pe sub masă cu diferite facţiuni ale PSD”.

”Pentru mine toţi sunt la fel de răi, atât mustăciosul şef, cât şi cel care se leagă cu lanţuri la Palatul Victoria şi confundă sediul Guvernului cu sediul PSD. Oricând e posibil să se facă anticipate, PNL va susţine această variantă”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă exclude varianta ca PNL să voteze la moţiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu, liderul PNL a spus că el aşa şi-ar dori, dar decizia va fi luată de întreaga conducere a partidului.

”Din punctul meu de vedere, da, dar, repet, am anunţat colegii că orice decizie în partid va fi luată în forurile statutare”, a conchis Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite