Oprişan, despre anchetele penale care vizează liderii locali ai PSD: Eu nu am niciun fel de emoţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, marţi, în contextul percheziţiilor din Constanţa, că nu are niciun fel de emoţie, dar că preşedinţii Consiliilor Judeţene, primarii şi edilii ar trebui judecaţi în libertate, deoarece nu sunt pericole sociale.

„Eu nu am niciun fel de emoţie, povestea este una singură, păcat este de acest circ mediatic pe de o parte, pe de altă parte vreau să vă spun că eu cred că arestarea preventivă în România ar trebui să fie văzută în alt mod. Preşedinţii Consiliilor Judeţene, primarii, edilii nu sunt pericole sociale, nu sunt oameni care să pună probleme de acest gen cu comunităţile lor sau în România, fapt pentru care eu cred că prezumţia de nevinovăţie prevăzută de Constituţia României şi situaţia pe care eu am ridicat-o de facto să pună lucrurile în aşa manieră încât ei să fie cercetaţi în libertate", a afirmat Oprişan.

Întrebat în legătură cu anchetele penale care vizează lideri locali ai PSD, Oprişan a dat acelaşi răspuns ca preşedintele partidului, Victor Ponta.

„Ceea ce vă pot spune este ceea ce a spus şi preşedintele partidului, domnul prim-ministru Victor Ponta: nu o să poată să ne aresteze 7,4 milioane de români până în noiembrie", a afirmat Oprişan.

Chestionat cu privire la următorul lider local care ar urma să fie în vizorul justiţiei, Oprişan a spus că el nu are niciun fel de emoţie.

El a mai spus că liderii locali, atunci când şi-au asumat funcţia, şi-au asumat şi faptul de a răspunde întrebărilor instituţiilor abilitate, de a da explicaţii la DNA, Parchet, Curtea de Conturi.

"Dar acest lucru trebuie să se facă în mod corect raportat la faptele personale şi în niciun caz la numele lor", a adăugat Oprişan.

Baronul de Vrancea este învinuit în „dosarul Căprioara” de abuz în serviciu, utilizarea în alte scopuri a banilor de la stat, fals şi uz de fals, cu un prejudiciu adus la buget de 1,9 milioane de dolari.

Baronul PSD de Vrancea Marian Oprişan s-a ales, la începutul anului, cu un nou dosar penal. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, din Capitală, au început urmărirea penală într-un dosar în care preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea este acuzat pentru abuz în serviciu, după ce a refuzat să pună în executare o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Citeşte şi:


Ponta, despre percheziţiile la locuinţa primarului  Constanţei: Am o părere bună despre Mazăre. Premierul i-a luat ieri apărarea şi baronului de Mehedinţi


Premierul Victor Ponta a comentat, marţi, întrebat despre percheziţiile la locuinţa primarului Radu Mazăre, că  „7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie“, făcând astfel referire la numărul persoanelor care au votat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Ieri, premierul Ponta a afirmat că nu se dezice de Adrian Duicu, baronul PSD de Mehedinţi urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Percheziţii la locuinţa lui Radu Mazăre şi la Primăria Constanţa. Mazăre: „Eu sunt în Bucureşti, mă duceam la DNA“. Ponta: „Radu Mazăre rezistă“

Procurorii DNA au efectuat, marţi, percheziţii la Primăria Constanţa şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie. Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, percheziţiile la sediul instituţiei au vizat construcţia cartierului de locuinţe sociale „Henri Coandă” din oraş. Mazăre urmează să fie adus la sediul DNA din Bucureşti în cursul zilei de azi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite