Oprea: UNPR a strâns peste 500.000 de semnături pentru susţinerea lui Ponta la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea şi Victor Ponta FOTO Mediafax
Gabriel Oprea şi Victor Ponta FOTO Mediafax

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat că formaţiunea pe care o conduce, UNPR, a strâns peste 500.000 de semnături pentru susţinerea preşedintelui PSD, Victor Ponta, la alegerile prezidenţiale. UNPR şi-a luat angajamentul că va aduna 1 milion de semnături.

„Obiectivul nostru strategic este de a strânge 1.000.000 de semnături, la nivel naţional, pentru susţinerea premierului Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. În urma şedinţei de la Baia Mare am adoptat o rezoluţie în care ne angajăm să obţinem cele 1.000.000 de semnături. Deja am strâns, la nivel naţional, 500.000. Suntem convinşi că Victor Ponta trebuie să candideze la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Este tânăr, face parte din generaţia care în 1989 a schimbat viitorul României'“, a declarat, pentru Agerpress liderul UNPR.

Oprea a spus că desemnarea viitorului premier, după alegerile prezidenţiale, ar fi apanajul lui Victor Ponta: „Este apanajul lui Victor Ponta să aleagă premierul“. La lansarea candidaţilor la europarlamentare, Gabriel Oprea, liderul UNPR, a lansat prezidenţiabilul alianţei în persoana preşedintelui PSD. „Victor Ponta are obligaţia să ajungă preşedintele României“, a spus Oprea. În aprilie, UNPR a demarat o campanie de stângere de semnături pentru Victor Ponta.

image
image

Ponta, despre candidatura la Preşedinţie: „Dacă mă sprijină colegii, candidez”

UNPR şi-a luat angajamentul că va strânge un milion de semnături pentru Victor Ponta. Nici celălalt aliat al PSD, PC, nu pare să accepte un alt candidat decât Victor Ponta. Consiliul Naţional al Partidului Conservator(PC), condus de vicepremierul Daniel Constantin şi fondat de Dan Voiculescu, a votat astăzi o rezoluţie care lasă deschisă posibilitatea ca PC să aibă candidat propriu la alegerile prezidenţiale dacă Victor Ponta, preşedinte PSD, va decide să nu intre în cursa pentru alegerile prezidenţiale.

„În alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, Consiliul Nanţional, conform prevederilor statutare, hotărăşte că susţine candidatul Alianţei PSD-PC-UNPR, dacă Victor Ponta, preşedinte PSD şi premier, va fi desemnat candidat. În caz contrar, Consiliul Naţional va fi convocat din nou în luna septembrie pentru a desemna candidatul pe care PC îl va susţine la Preşedinţia României“, se arată în conţinutul rezoluţiei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite