Oprea, despre ruperea alianţei cu PSD: Nu pot să vă dau un răspuns în acest moment. Obiectivul pentru alegeri, 10%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că partidul său e pregătit să meagă singur în alegerile din 2016, în cazul în care are loc ruperea alianţei cu PSD. Mai mult, obiectivul formaţiunii sale este să ia 10% din voturi, cu toate că, potrivit sondajelor, UNPR-ul nu are nici 5% intenţie de vot.

„Pot spunee că UNPR e un partid al dialogului, al consensului. Nu avem adversari, ci avem doar competitori. În ceea ce priveşte relaţiile cu alte partide vă pot spune că UNPR îşi continuă parteneriatul în alianţa de centru stânga cu PSD şi Liviu Dragnea. Avem un parteneriat până în 2020“, a afirmat Oprea în conferinţa de presă. 

Totodată, Oprea  a abordat şi tema relaţiei cu PSD, anticipând interesul mass mediei, după acesta a ţinut să specifice. 

„Vrem ca, indiferent de modul în care vom candida, UNPR să obţina minim 10% din voturi. Poate părea un obiectiv ambiţios, dar mizam pe aleşii noştri locali şi pe echipa puternică din teritoriu.Nu pot să vă dau un răspuns în acest moment (n.r.-dacă PSD şi UNPR vor merge separat în alegeri şi ruperea alianţei). Suntem pregătiţi pentru ambele variante. PSD şi UNPR au un parteneriat corect (...) Voi discuta cu Liviu Dragnea. Suntem doi oameni responsabili, corecţi unul faţă de celălalt. Fie că vom candida împreună, fie vom candida separat. Dacă vom merge singuri, vom avea canduidaţi redutabili care îşi vor câştiga voturile. Dacă vom merge cu PSD ne vom implica cu toată forţa şi resursele pentru un număr cât mai mare de voturi. “, a mai spus şeful UNPR. 

Preşedintele UNPR le-a atras atenţia, voalat, celor de la PSD, că separarea de UNPR ar duce la pierderea de voturi şi la intrarea în Opoziţie a PSD-ului după alegerile din noiembrie 2016.

„Nu e un secret pentru nimeni că alianţa care obţine cel mai mare număr de voturi, dă premierul. PSD şi UNPR înţeleg că orice vot contează, dacă se vrea în continuare guvernarea“, a mai punctat Oprea.

Liderul UNPR a mai vorbit şi de curentele din formaţiunea sa. „Am avut o discutie informală cu Dragnea. Le vom continua, vă spun sincer. Avem doua curente în partid, în sensul că se doreşte saă candidam singuri, avem forţa necesară, avem echipe foarte bine închegate în teritoriu. Acest lucru îl ştie şi PSD. Avem peste 500.000 de membri de partid. Pe de altă parte, avem colegi care doresc să continue aceasta alianţă cu PSD. Nu ştiu daca sunt atât de buni militarii în politica. Ei se ţin mereu de cuvânt, de aceea oamenii politici gândesc şi altfel“, a adăugat Oprea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite