Open Vote - raportează orice incident electoral în această aplicaţie mobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Open Vote indexează raportările oamenilor care folosesc aplicaţia
Open Vote indexează raportările oamenilor care folosesc aplicaţia

Românii vor avea la dispoziţie cu ocazia turului 2 de la alegerile prezidenţiale 2014 o platformă dedicată pentru dispozitivele mobile prin care pot raporta incidentele electorale.


OpenVote este o platformă care are şi două aplicaţii, pentru telefoanele cu Android şi cele de la Apple, prin care oricine poate fotografia o ilegalitate în ziua votului şi o pune pe o platformă dedicată.


Aplicaţia este disponibilă pentru a fi descărcată în magazinul de aplicaţii Play Store pentru cei care au telefoane sau tablete Android, dar şi pe iOS pentru cei care au iPhone sau iPad. Va trebui să-i permiteţi aplicaţiei să acceseze localizarea prin GPS, pentru a identifica locul fotografiei, dar şi acces la contacte.

Dacă vedeţi orice ilegalitate sau lucruri suspecte în apropierea secţiilor de votare sau în ziua de vot, cum ar fi turismul electoral, atunci intraţi în aplicaţie, publicaţi poza şi daţi-o mai departe.

Utilizatorii, care devin observatori electorali, pot să raporteze afişajul ilegal, campania murdară, propaganda în ziua votului, turismul electoral, fraude, mită electorale sau alte incidente pe care le consideră relevante. De asemenea, toate acestea vor putea fi moderate de către echipa OpenVote.

Puteţi descărca aplicaţia de pe acest link. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite