Oltean: „PDL are mai mulţi prezidenţiabili, dar nu-i anunţă ca să nu se uzeze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Oltean crede că e prea devreme ca PDL să-şi anunţe candidatul la preşedinţie
Ioan Oltean crede că e prea devreme ca PDL să-şi anunţe candidatul la preşedinţie

Deputatul PDL Ioan Oltean a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că partidul are mai mulţi candidaţi pentru alegerile prezidenţiale, dar nu dezvăluie numele lor pentru a nu interveni "uzura".

Întrebat dacă PDL are candidat pentru alegerile prezidenţiale, Oltean a răspuns: "Mai mulţi".

"Nu dezvăluim. E prea devreme. Mai e un an şi jumătate. Vă dau în scris că alegerile (prezidenţiale - n.r.) vor avea loc anul viitor pentru că nu poţi încălca Constituţia chiar aşa. Cu cât candidatul e anunţat mai devreme, cu atât uzura se produce mai repede. E ca o maşină care funcţionează şi plăcuţele se distrug", a spus Oltean.

Întrebat dacă Emil Boc ar putea fi candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, Oltean a spus: "Emil Boc este primarul municipiului Cluj-Napoca. Acolo este şi acolo trebuie să îşi facă treaba!".

Întrebat, de asemenea, dacă Mihai Răzvan Ungureanu ar putea fi candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, Oltean a răspuns că Ungureanu este senator "şi-şi face treaba acolo": "Toţi îşi fac treaba acolo unde sunt".

"În momentul acesta, partidul are două preocupări fundamentale, aceea de a se comporta impecabil ca partid de opoziţie şi a doua - analiza şi restructurarea lui. Acestea sunt preocupările partidului. O să vedem după ce ne restructurăm şi ne reaşezăm. O să ne gândim şi la candidatul pentru Preşedinţia României. Acest lucru nu înseamnă că noi nu avem o anumită gândire, dar nu este preocuparea noastră principală în acest moment. Este timp suficient ca să îl scoatem la vedere şi să-l pregătim pentru alegeri. În acest moment nu este o preocupare a partidului", a spus Ioan Oltean.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite