O nouă dispută. Iohannis refuză să-i numească pe miniştri pe Olguţa Vasilescu şi pe Mircea Drăghici. Dăncilă: Vom prelua şefia UE cu o situaţie de blocaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis premierului Viorica Dăncilă că nu va semna până la finalul anului decretul pentru numirea miniştrilor Lia Olguţa Vasilescu (Dezvoltare) şi Mircea Drăghici (Transporturi). „Vom prelua şefia UE cu o situaţie de blocaj, cu o situaţie care nu-i este favorabilă României“, a spus Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

„Preşedintele mi-a comunicat că nu va da curs celor două propuneri pe care i le-am înaintat, fără nicio expliaţie,  dând dovadă că vrea blocarea activităţii Guvernului. Vom prelua şefia UE cu o situaţie de blocaj, cu o situaţie care nu-i este favorabilă României“, a spus premierul. 

„Este o periaodă importantă pentru noi ca ţară. Va trebui să răspundem la provocări importante la nivel european: Brexit, Politica Agricolă comună, politica de azil, terorism, migraţie. Deja ministerele şi-au prleuat mandatul. Ne dorim cu toţii csă avem o preşdinţie de succes“, a adăugat premierul. 

Curtea Constituţională a României i-a dat dreptate premierului Viorica Dăncilă, constatând existenţa unui conflict juridic de natură constituţională în cazul refuzului lui Klaus Iohannis de a accepta revocările lui Paul Stănescu şi Lucian Şova. Preşedintele poate, însă, să continue jocul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite