O „m*ie PSD“ care nu satisface pe nimeni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teribilismul unui conaţional care şi-a manifestat nemulţumirea faţă de principalul partid de guvernământ prin inscripţionarea plăcuţelor de înmatriculare ale maşinii cu mesajul „M*IE PSD“ a fost subiectul ultimelor zile.

Dezbateri despre legalitatea, ilegalitatea, moralitatea sau imoralitatea gestului făcut de românul din Suedia au pus pe jar instituţii ale statului, ONG-uri, parlamentari şi oameni simpli. Energii imense s-au consumat pentru a demonstra dacă a greşit sau nu a greşit, dacă a comis o ilegalitate sau nu, dacă merita amendă sau nu, dacă e normal să i se deschidă dosar penal sau nu. Personal, cred că Răzvan Ştefănescu a ales o formă nu tocmai civilizată de a protesta. Cuvântul „m*ie“ este un cuvânt obscen, o vulgaritate, o golăneală, iar folosirea lui cu scopul de a protesta faţă de un partid politic nu e o dovadă de ingeniozitate sau de bună creştere. Dar acesta a fost modul în care Răzvan Ştefănescu a ales să se manifesteze public. Ne place sau nu ne place, îl susţinem sau nu, e dreptul fiecăruia. Totuşi, ar fi fost normal să-l ignorăm la fel cum facem cu zecile de indivizi care ne agasează atunci când ascultă în trafic, cu geamurile deschise şi volumul la maxim, melodiile lui Salam sau Minune.

Doar cu acest mesaj românii nu devin mai conştienţi faţă de pericolul în care se află ţara din cauza politicilor populiste ale Guvernului Dăncilă.

Reacţia Poliţiei nu este o surpriză. Ar fi făcut la fel, cu tot cu gafele de rigoare şi necunoaşterea legii, şi în cazul „M*IE PNL sau „M*IE PMP“ etc. E în ADN-ul multor poliţişti să se comporte uneori ca miliţienii din regimul comunist. Ceea ce este cu adevărat supărător în toată această vânzoleală este transformarea plăcuţelor cu mesajul „M*IE PSD“ în subiect de interes naţional şi a personajului care a postat mesajul în martir al libertăţilor civile. Pentru că din fotografia momentului nu puteau lipsi politicienii, un deputat PNL, pe nume Bogdan Huţucă, vrea să se facă o comisie de anchetă în Parlament pe tema modului în care Poliţia a gestionat acest caz . La rândul lui, pesedistul Codrin Ştefănescu îl acuză pe românul anti-PSD că sfidează milioane de susţinători ai partidului, iar colegul său de la Alexandria, viceprimarul Gică Anghel, a scris pe contul său de Facebook că „frustratul ăla cu numere de Suedia ar trebui să-I dea mă-sii m… “ etc.

În definitiv, mesajul lui Răzvan Ştefănescu cu „M*IE PSD“ e o glumă proastă, care nu ţine loc nici lipsei unui program de guvernare al opoziţiei care să ofere o alternativă românilor şi nici lipsei de performaţă a guvernului PSD-ALDE. Doar cu acest mesaj românii nu devin mai conştienţi faţă de pericolul în care se află ţara din cauza politicilor populiste ale Guvernului Dăncilă. Cazul plăcuţelor anti-PSD nu face altceva decât să readucă în prim plan o problemă sistemică a României: nu avem dezbateri serioase, nu avem programe economice serioase, nu avem politicieni serioşi şi, poate, nici votanţi serioşi…

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite