Nicuşor Dan propune suspendarea pentru doi ani a Planurilor Urbanistice Zonale din cinci sectoare ale Capitalei, pe motiv că distrug spaţiul verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul General al Capitalei. FOTO: Facebook/ Nicuşor Dan
Primarul General al Capitalei. FOTO: Facebook/ Nicuşor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a pus pe şedinţa Consiliului General de vineri, 26 februarie, cinci proiecte de hotărâri prin care ar urma să se supende Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) aprobate în mandatul Gabrielei Firea în sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6, pentru o perioadă de doi ani.

Prin suspendarea acestor PUZ-uri, proiectele care ar fi urmat să fie realizate pe spaţiile verzi nu mai pot primi aviz de construire.

Nicuşor Dan ar fi  propus cele cinci proiecte fără să se sfătuiască înainte cu reprezentanţii Consiliului: „Nicuşor Dan, fără să aibă o discuţie cu toţi reprezentanţii Consiliului General – nici măcar şefii PNL sau PMP de pe Bucureşti nu ştiau că urmează a fi introduse aceste puncte – a pus respectivele proiecte de suspendare a P.U.Z.-urilor din Sectoarele 2, 3, 4, 5, şi 6 ale Capitalei pe viitoarea ordine de zi”, informează Gândul.ro.

Mai mult, se pare că Nicuşor Dan nu a trecut proiectele prin comisiile de urbanism şi astfel „totul este illegal”, menţionează sura citată

„Nicuşor Dan nu a trecut proiectele, cum era firesc, prin comisiile de urbanism. În astfel de condiţii, totul este ilegal şi, mai mult, o adevărată demenţă. Sunt zeci de mii de certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţie emise. Oamenii au investit bani, au achitat – pentru a obţine autorizaţiile – taxe de milioane de euro primăriilor, iar acum se vor trezi cu toate actele suspendate. Aşa ceva este nemaivăzut, iar urmarea va fi o blocare a Capitalei, completează cei de la Gândul.ro

Ştefan Dumitraşcu, fost arhitect-şef al Capitalei, susţine pentru sursa citată că „proiectele de hotărâre de suspendare – pentru 2 ani de zile – a unor reglementări în baza cărora deja se lucrează pe întreg teritoriul Municipiului Bucureşti mi se par absolut aberante şi reprezintă un sabotaj la adresa Capitalei. Nu putem să radem cu rindeaua reglementări care au fost aprobate legal, în plenul Consiliului General.”

Toate Planurile Urbanistice Zonale ar urma să fie suspendate timp de 2 ani, iar până la aprobarea de noi planuri urbanistice, certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construcţie vor putea fi emise pe baza PUZ-urilor anterioare. PUZ-urile din sectoarele 3 şi 6 au fost deja suspendate prin decizii ale instanţelor, după ce au fost atacate de USR Bucureşti.

Gabriela Firea, sub conducerea căreia Consiliul General a aprobat PUZ-urile pe care Nicuşor Dan le vrea suspendate, cataloghează într-o postare pe Facebook iniţiativa acestuia drept „abuzul dement al primarului caruia nu îi pasă de oameni.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite