Nicuşor Dan despre Ciprian Ciucu: Nu înţeleg candidatura sa ca independent, l-aş fi aşteptat în USB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea
Nicuşor Dan FOTO Eduard Enea

Nicuşor Dan a declarat luni că nu înţelege candidatura independentă a lui Ciprian Ciucu, susţinut de M10, la Primăria Capitalei, având în vedere că locul său ar fi fost în Uniunea Salvaţi Bucureştiul.

"Este o persoană rezonabilă. De altfel, a fost unul dintre susţinătorii mei în 2012, susţinător public. E bine că oameni ca el spun că vor să facă politică. Nu înţeleg candidatura independent, adică l-aş fi aşteptat în USB. N-am văzut nimic din ce presa a relatat din programul pe care l-a propus, care să nu se regăsească la noi. Am făcut efortul, când am scris programul, să punem acele lucruri care unesc, nu împart, de genul stânga-dreapta sau ştiu eu, poziţii pe tradiţie, modernism sau lucruri din astea. Îi urez succes", a declarat Nicuşor Dan la RFI.

Candidatul independent susţinut de M10 la Primăria Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat duminică că nu va negocia "probabil" cu partidele tradiţionale pentru o eventuală susţinere în campanie, dar vrea să atragă "forţe politice care au ca principii integritatea şi competenţa". "Nu o să negociez, probabil, cu partidele tradiţionale pentru că ei au o istorie în spate pe care nu aş vrea să mi-o însuşesc", a spus Ciprian Ciucu într-o conferinţă de presă.

Ciucu a precizat că preferă candidatura independentă, cu susţinere din partea partidului Monicăi Macovei, pentru a încerca să aducă pe zona de centru mai multe "forţe politice care au ca principii integritatea şi competenţa".

"Prin candidatura mea vreau să dau şi un semnal către cei care vor să se implice şi vor să participe. Ştiu din propria mea experienţă că e mult mai uşor să fii consultant sau să fii ong-ist şi să dai sfaturi, e mult, mult mai greu să-ţi asumi", a declarat candidatul susţinut de M10.

Ciprian Ciucu este director de programe, membru al consiliului director al Centrul Român de Politici Europene (CRPE), pe care l-a fondat împreună cu Cristian Ghinea. Potrivit prezentării de pe site-ul CRPE, el are o experienţă bogată în sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizaţii cunoscute precum ''Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile'', ''Centrul Educaţia 2000+ (Soros Open Network)''. Ciucu a acordat consultanţă în cadrul mai multor proiecte de asistenţă tehnică (Banca Mondială, Comisia Europeană, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agenţii şi ministere din România, Republica Moldova şi Georgia.

În perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea Bucuresti unde ţinut cursul de managementul proiectelor în cadrul Departamentului de Studii Europene al Facutăţii de Litere.
În februarie 2015 Ciucu a fost ales şef al Consiliului Naţional de Integritate, instituţia în subordinea căreia se află Agenţia Naţională de Integritate, după ce a fost susţinut de mai multe organizaţii ale societăţii civile pentru a fi membru în CNI.

Potrivit unor surse din M10, candidatura lui Ciprian Ciucu este menită a fi un instrument de negociere pentru susţinerea unei candidaturi independente cum ar fi cea a lui Nicuşor Dan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite